IND verergert woningnood: zadelt gemeenten op met tienduizenden asielzoekers

IND verergert woningnood: zadelt gemeenten op met tienduizenden asielzoekers

Ankie Broekers-Knol (VVD). Bron: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com.

De IND heeft er een enorme bende van gemaakt en dit is onder staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD) niet veel beter geworden. De IND kon de druk niet meer aan want er is ontzettend bezuinigd op het personeel, waarschijnlijk in de hoop asielzoekers te ontmoedigen om naar Nederland toe te komen. Maar die asielzoekers hebben niets te verliezen en hebben alle tijd van de wereld, dus die wachten wel. In de tussentijd helpt een advocaat ze nog even met de nodige juridische stappen, want een te lange asielprocedure betekent recht op een schadevergoeding.

Nu zit de IND ermee opgescheept en die is nu achterstanden aan het wegwerken, dus knikkeren ze hun probleem zo over de schutting bij de gemeenten! 'Vervelend man, die woningnood, maar hier heb je ruim twee keer zoveel statushouders die gehuisvest moeten worden, succes ermee hè!' Dat is in essentie de boodschap van de IND aan de gemeenten, die al stuklopen op de zorgtaken die ze er van het kabinet bij hebben gekregen.

En van het wegwerken van die achterstand komt ook niets terecht. De immigratie blijft gewoon vrolijk doorgaan namelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties