snapshot2

Ingewijden: idiote 'participatieverklaring' van Asscher voor immigranten is volstrekt nutteloos

Geen categoriedec 19 2016, 14:00
Dat meen je niet. En ik maar denken dat Asschers plan echt héél effectief zou zijn.
Lodewijk Asscher heeft een nieuwe manier bedacht om ervoor te zorgen dat immigranten beter integreren in Nederland. Ik hoor u denken: beter screenen bij de grens? Ervoor zorgen dat mensen die onze waarden niet delen het land niet binnenkomen? Diepgravend onderzoek doen naar de denkbeelden van de nieuwkomers en de fundamentalisten eruit filteren? Breken met het opengrenzenbeleid van het kabinet en nieuwe immigranten slechts mondjesmaat toelaten?
Welnee! Dat zouden immers daadwerkelijk oplossingen zijn. En daar doet Asscher niet aan. Nee, het enige wat hij interessant vindt is symboolpolitiek die verder totaal geen positieve impact heeft:

De participatieverklaring die het kabinet nieuwkomers verplicht wil laten ondertekenen, is volgens veel betrokkenen nutteloos. Vooruitlopend op een nieuwe wet zijn gemeenten nu al druk doende asielmigranten zwart op wit te laten verklaren dat zij de 'kernwaarden' van de Nederlandse samenleving kennen. Maar Kamerleden van VVD tot SP, VluchtelingenWerk en twee adviesraden van de regering zien weinig toegevoegde waarde.

Nou heb ik normaal gesproken lak aan het advies van VluchtelingenWerk en de meeste Nederlandse partijen, maar dit keer hebben ze natuurlijk gewoon gelijk. Als immigranten genaturaliseerd worden tot Nederlander zweren ze een eed. Ook dat klinkt leuk, maar heel veel mensen menen er helemaal niets van. Sterker nog, ondanks kwamen we erachter dat veel 'nieuwe Nederlanders' die eed niet eens kunnen uitspreken. Waarom zou een 'participatieverklaring' van mensen die een verblijfsvergunning krijgen dan wél effect sorteren?
De vraag stellen is hem beantwoorden.
Het is het zoveelste tandeloze voorstel van een PvdA-leider die net doet alsof hij de immigratieproblematiek serieus neemt, maar die stiekem doodsbang is om potentiële (immigranten-) kiezers voor het hoofd te stoten om er écht iets aan te doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten