PvdA-wethouder Den Haag slaat alarm: “Ons inburgeringsbeleid faalt!”

De enige PvdA-wethouder in één van de vier grote steden waarschuwt dat het steeds slechter gaat met de inburgering van nieuwe immigranten. Ze worden maar al te vaak genaturaliseerd terwijl ze de taal, het land, en zelfs hun stad niet eens kennen.

Dat je als immigrant moeite hebt om Nederlands te spreken zal niemand verbazen. Het Nederlands is een bijzonder lastige taal. Je kunt als nieuwkomer dus ongetwijfeld jarenlang in Nederland wonen en de taal nog steeds hakkelig beheersen. Als je je maar probeert te verbeteren, zullen de meenste mensen zeggen, en je best doet.

Dat is dus geen enkel probleem. Wat wél problematisch is, is dat er hele horden immigranten zijn die hun best niet eens doen, maar die wél genaturaliseerd worden tot Nederlander.

De Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh vindt dat ook. Helaas, zegt hij, zijn er steeds meer voorbeelden van dat soort nieuwe Nederlanders te vinden. Sterker nog, de integratie van migranten verloopt steeds stroever. Het overkomt hem maar al te vaak dat, als hij nieuwe Nederlanders naturaliseert, ze de eed niet eens naar behoren kunnen uitspreken. Zo wordt het “zo waarlijk helpe mij God almachtig” vaak “God allemachtig.” Een mooie Nederlandse uitdrukking, maar het betekent wel iets heel anders.

Volgens de sociaal-democraat komt dit doordat nieuwkomers hun inburgeringscursus tegenwoordig zelf moeten regelen én betalen. Daardoor doen ze gewoon niet wat nodig is om echt te assimileren in ons land. In het verleden namen gemeenten hier zelf verantwoordelijkheid voor met geld van het rijk. Dat werkte behoorlijk.

Dat oude systeem werd opgezet door immigratie-havik Rita Verdonk. De oud-VVD’er werd toendertijd stelselmatig weggezet als racist pur sang door links, en dus ook door Baldewsinghs partij, maar nu zegt de wethouder dat hij letterlijk terugverlangt naar de tijden dat Verdonk het immigratiebeleid nog bepaalde:

“Als ik zie wat er afgebroken is, bekruipt me één gevoel: oh Rita Verdonk, wat mis ik je.”

Hij concludeert:

“Er móet ingegrepen worden. Het oude inburgeringsbeleid moet terugkomen, want het huidige is failliet.”

De situatie moet wel héél erg zijn als zelfs een PvdA’er bovenstaande toegeeft. Zo krijgt Verdonk jaren na dato toch nog gelijk.

Bedankt hoor, wethouder Baldewsingh! Helaas hebben we er alleen niets aan omdat jouw partij er in de tussenliggende jaren een enorme en misschien zelfs onoverkomelijke puinhoop van gemaakt heeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Wim

  Verkiezing retoriek.

  1. loritta

   Ja, dat was ook mijn eerste gedachte en ik den wel dat is waar is.

 2. bas v straten

  ja de waarheid is hardt he had toen maar naar onze rita verdonk geluisterd beter laat dan nooit hee

 3. ikweetwatikwil

  De één gebruikt zijn verstand de ander niet. Verdonk gebruikte het en mijn God wat mis ik haar.
  Ben het met Wim eens.

 4. Gustaafff

  “Helaas hebben we er alleen niets aan omdat jouw partij er in de tussenliggende jaren een enorme en misschien zelfs onoverkomelijke puinhoop van gemaakt heeft.”

  Een dag geen sneer voor de PvdA, een dag niet geleefd, zullen we maar zeggen.

 5. Wachteres

  Is er met de leiding van de PVDA misschien afgesproken dat men dergelijke kreten zo vlak voor de verkiezingen moet slaken? Scheelt weer een paar stemmen.

  Ik heb vanaf het begin de ‘integratie’ meegemaakt, omdat ik een aantal jaren Nederlands aan buitenlanders heb gegeven.

  De heren der schepping konden zich precies zo gedragen als ze in hun land van herkomst gewend waren, niemand die hen een strobreed in de weg legde.

  Vrouwen moesten gedwongen in huis blijven, als ze niet naar een cursus mochten van manlief dan gebeurde dat niet en meisjes werden op 16-jarige leeftijd van school gehaald om gedwongen te trouwen. Of meisjes moesten onderduiken, omdat ze uitgehuwelijkt waren aan een neef uit Verweggistan en dat niet wilden, tegen vrouwenbesnijdenis werd niets ondernomen enz enz.

  Dat is hun cultuur, nietwaar? De PVDA heeft er hard aan meegewerkt.

  En in feite is er nog niets veranderd. Hoe is het toch mogelijk dat ‘ons inburgeringsbeleid faalt’.

  Daar begrijp je als weldenkend mens toch niets van.

  1. Wachteres

   En als Rita nog in de politiek zou zitten, zou zij door links net zo worden afgekraakt als destijds gebeurde.

   Over Pim Fortuyn wordt door links – nu hij dood is – ook ineens de loftrompet gestoken.

 6. Sniper666

  Als wethouder Baldewsingh er zo oprecht over denkt is het hoog tijd de PvdAllah te verlaten. Deze mening verkondigen zal hem geen promotie brengen binnen zijn partij, tenzij het natuurlijk opzet is met het oog op de komende verkiezingen.

 7. zomaar

  ooit heeft de VVD besloten, om van de min of meer rechtse koers af te wijken , en kozen zij voor Rutte (linkse ruggengraatloze kwal) , man wat mis ik onze Rita !.

  onder haar aanvoering was het waarschijnlijk anders gelopen !!.

  helaas de VVD leiding heeft zijn ziel en zaligheid verkocht , aan links geleuter .

 8. marjo012

  Een PVDA er die het licht ineens ziet? verkiezing retoriek om Den Haag te helpen zal het wel zijn, ze hebben er jarenlang geen moeite mee gehad om alles wat Ned binnenkwam maar zo snel mogelijk ook n Ned paspoort te geven en nu ineens komen ze er achter dat het juist hun schuld is dat Ned zo n verkwanseld land is geworden voor ieder profiteur die hier binnen mocht van hun.Hypocriet ten top kan men zoiets noemen toch,maar het kwaad is door hun al geschied en onwendbaar voor hun geworden.Waar dan ook in Ned ze overal zitten op posten waar ze eigenlijk niet thuis hiren,als Ned hoop ik dat de PVDA in 2017 verleden tijd gaat worden.Dat zal ze leren het eigen volk zo te verraden zoals hun gedaan hebben.

 9. denktenk

  We kunnen hier een hele discussie houden over politiek en inburgeren.
  Haalt niets uit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Een Turk is een Turk en blijft een Turk, (Volgens Erduan), een Marokkaan is een Marokkaan en blijft een Marokkaan enz. enz.

  ZE WILLEN EN GAAN NIET INTEGREREN.

  Ze zijn een staat in een staat.
  Voordeur dicht en schotel aan de muur.
  5 keer per dag op het matje.
  Vrijdag even aan de ano van je voorbuurman ruiken.
  Dan ben je thuis.
  Niks inburgeren.
  Grote delen van Nederland worden al als eigendom beschouwd.
  Ik ben geen Wilders fan, maar hij heeft wel gelijk.
  .

  1. marjo012

   Je hoeft ook geen Wilders fan te zijn om te weten dat alles waar hij voor gewaarschuwd heeft al die jaren de waarheid is.Als je je dan als Ned steeds minder veilig in dit land gaat voelen door al deze import die toch nooit van plan geweest zijn om te inburgeren en ook Ned liever sneller zien als hun islamitisch land en vinden dat niet hun maar wij ons aan hun aanpassen moeten, ga je vanzelf op Wilders stemmen omdat je als Ned na alles wat men voor deze ondankbare import gedaan heeft er genoeg van hebt en je land terug wil, en die hele import liever vandaag als morgen terug ziet gaan naar hun eigen land.

 10. Viertel

  Wat een hypocriet ventje is die PvdA-wethouder Ballenswinger. In 2007 verkondigde hij stoer dat hij de Inburgeringswet van minister Verdonk niet zou uitvoeren. Alom geprezen door de media, want die is net zo rood als Ballenswinger. En dan nu – net voor de verkiezingen – in de media huilen dat het allemaal niet werkt op z’n Asschers. ben benieuwd welke krant/omrope deze man zijn schijnheiligheid durft aan te wrijven. Niemand van de parlementaire pers van de MSM, gok ik zo.

  1. denktenk

   Ballenswinger = Baldewsingh ???

 11. Wachteres

  http://regio.tpo.nl/2016/12/15/nieuwe-toeristische-attractie-amsterdam-scootertuig-grachtengordel-worden-gesleept/

  Nieuwe toeristische attractie Amsterdam: door scootertuig over grachtengordel worden gesleept
  Hello tourists, welcome to the save worldcity Disneyland Amsterdam

 12. Mar

  Het verhaal ligt toch anders dan hierboven beschreven.

  http://www.omroepwest.nl/nieuws/3309179/Rita-Verdonk-Druk-nodig-voor-betere-naturalisatie-nieuwkomers

  Het niveau van de inburgeringscursussen, die door jan en alleman gegeven mag worden, was en is bedroevend slecht en zwaar overbetaald.

 13. ko vadis

  Dezelfde ambtenaar die het Haagse stadhuis wel mooi wit van de buitenkant vindt,
  maar tegelijkertijd de samenstelling van de ambtenaren in het witte stadhuis te blank acht? De linkse jankerd!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.