Ingezonden video! Pure Jodenhaat op de Dam: 'You are Zionist killers, pedophiles'

Ingezonden video! Pure Jodenhaat op de Dam: 'You are Zionist killers, pedophiles'

Één brok onversneden antisemitisme op de Dam in Amsterdam. Screenshot via YouTube. Auteur: Michael Jacobs

Op de Dam in Amsterdam viel Michael Jacobs, een oplettende lezer, iets op dat hem aanspoorde zijn camera erbij te pakken: onverbrijdeld antisemitisme tijdens een anti-Israël demonstratie! Oordeelt u zelf:

In zijn bericht naar ons zei hij het volgende:

Afgelopen zondag 16 juni zagen wij opnieuw een anti-Israël manifestatie op de Dam, waarvan ik u het bijgevoegde filmpje stuur. Volgens mij horen wij hier uitspraken van een onmiskenbaar antisemitisch karakter.

Mede gezien de recente Iraanse optocht in Den Haag is ook de stelling van de Amsterdamse burgemeester, het Openbaar Ministerie, en politie, dat het bij zulke evenementen slechts zou gaan om 'kritiek op het beleid van de regering Netanyahu' niet echt geloofwaardig. Het is één (politiek correct) ding voor politici en bestuurders om te verklaren dat we antisemitisme verafschuwen en dat we het moeten bestrijden, maar als wij antisemitisch haatzaaiende en tot geweld oproepende personen en groepen niet met naam en toenaam durven te benoemen, bestraffen en hun activiteiten verbieden, dan hebben al die dappere woorden mijns inziens slechts een holle klank en zal er in de praktijk niets veranderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties