Inhoudelijke rechtszaak MH17 kan volgend jaar van start

Inhoudelijke rechtszaak MH17 kan volgend jaar van start

Een soldaat bij het MH17 wrak in Donetsk Foto: Shutterstock: Door Denis Kornilov

De rechtbank van Den Haag verwacht, en hoopt, dat zij begin volgend jaar een start kunnen maken aan de inhoudelijke behandeling van het MH17-proces. De streefdatum is één februari, er moeten echter nog wel wat getuigen gehoord worden voordat men kan beginnen in februari. Ook loopt er nog een onderzoek naar de betrouwbaarheid van het beeldmateriaal en tapgesprekken.

Dit betekent, dat na jaren van onzekerheid voor de nabestaanden, er nu eindelijk vaart lijkt te komen in de rechtszaak. Als de Russen het onderzoek niet lopen te vertragen dan zijn het wel andere onzekerheden binnen het proces.

De rechtbank heeft er nog een hele klus aan om te onderzoeken hoe bruikbaar het beeldmateriaal en de tapgesprekken zijn. Er moet door een taalkundig deskundige vastgelegd worden of het bij de tapgesprekken ook daadwerkelijk gaat om een verdachten binnen het proces.

Al dit soort onderzoeken, en daarbovenop de 280 onderzoekswensen van de advocaten van een van de verdachten, nemen gigantisch veel tijd in beslag. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de houding van de Russen in het vooronderzoek.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties