Internationale overnames draaien op volle toeren

Geen categoriemei 27 2014, 18:00
Crisis? What crisis?
We worden de laatste maanden doodgegooid met internationale fusies en overnames. Klaarblijkelijk is de crisis de grote, multinationale bedrijven bespaard gebleven. Ze zitten op bergen contanten, die branden in de strategische zakken. Of je nu de pharma-industrie neemt of de voedingsmiddelen industrie: de grote overname's rijzen de pan uit. Dat is vooral goed nieuws voor de internationale zakenbankiers, die hieraan zeer fors kunnen verdienen.
Vandaag werd bekend dat de multinationale 'kippenboer', het Amerikaanse Pilgrim's, een enorm zak met geld over heeft voor diens branchegenoot, de hotdogfabrikant Hillshire Brands, de voormalige vleesdivisie van Sara Lee. Maar liefst $ 6,4 miljard in contanten wil Pilgrim's voor Hillshire op tafel leggen, mits dat bedrijf afziet van de overname van Pinnacle Foods, een producent van diepvriespizza's.
Het bod is volledig in contanten en bedraagt $45 per aandeel Hillshire, een premie van maar liefst 25% bovenop de gemiddelde beurskoers van Hillshire van de voorbije weken. Pilgrim's-topman Bill Lovette:

"We denken dat het bestuur en aandeelhouders van Hillshire meer zullen zien in ons volledig contante bod dan in de lopende overname van Pinnacle."

De koper is zelfs bereid om de 'termination fee' van $163 miljoen te betalen die Hillshire contractueel moet aftikken als de onderhandelingen met Pinnacle zouden worden afgebroken. Crisis? What crisis?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten