Invullen maar: ontmasker jij Jesse de gifgroene Klaver in de grote GroenLinkspuzzel van de PVV?

Invullen maar: ontmasker jij Jesse de gifgroene Klaver in de grote GroenLinkspuzzel van de PVV?

In de aanloop naar de verkiezingen zetten partijen allerlei middelen in om zichzelf in het zonnetje te zetten, en andere partijen in een wat minder fraai daglicht. Dat doen ze soms op heel directe wijze, maar ook vaak met wat humor - of een poging tot. PVV'er Martin Bosma heeft echter wel een erg interessante manier gevonden om op een ludieke manier Nederland bewust te maken van de ware aard van GroenLinks en hun ijdeltuit Jesse Klaver.

Ah, verkiezingstijd: het is de tijd dat de beloftes van cadeautjes je om de oren vliegen, alles opeens kan én dat partijn hun uiterste best doen om je stem te verdienen. Toch zijn er ook nog partijen die het niet zozeer enkel belangrijk vinden om zichzelf op te hemelen, maar ook om te laten zien hoe gevaarlijk sommige partijen in het Nederlandse parlement zijn. Want: wist jij bijvoorbeeld dat GroenLinks mede is ontstaan uit de CPN, de Nederlandse Stalinisten? Te weinig mensen zijn zich van zulke best wel belangrijke feiten bewust, en hoewel ik niet zo gek ben te denken dat dit artikel veel gelezen zal worden door mensen die nog een stem op GroenLinks overwegen, is het altijd goed om je vijanden wat beter te leren kennen, of niet soms?

Vandaar dat Martin Bosma voor ons allen de grote 'GroenLinkspuzzel' heeft voorbereid: een prachtige kruiswoordpuzzel waarin je, desgewenst met het hele gezin, meer te weten kunt komen over die feitjes die de partij meestal niét van de hoogste toren schreeuwt. We weten allemaal natuurlijk dat Klaver waarschijnlijk dé meest ijdele politicus van Den Haag is, maar hoeveel mensen heeft hij eigenlijk in dienst om ervoor te zorgen dat hij er zo goed mogelijk uitziet als hij voor de camera staat? Let op: het antwoord zal je misschien verbazen... Of wat dacht je van die fijne lijsttrekker die nog eventjes duidelijk maakte dat homoseksuelen altijd bestreden zullen blijven worden? Van GroenLinks naar rechts, zes letters.. Hmm, wie zou dat kunnen zijn?

Al met al is het een puzzel waar je de nodige ongemakkelijke feitjes leert die je waarschijnlijk niet zult horen in een gesprek met de gemiddelde GroenLinks-stemmer, en waar je ook gewoon best wat plezier aan kunt beleven. Geniet ervan, en complimenten aan Bosma voor zijn uitstekende werk!

GroenLinksPuzzel_1

En natuurlijk de oplossingen:
GroenLinksPuzzel_2

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties