Iraanse commandant tegen Israël: jullie kunnen 'allesverwoestende bliksem' verwachten

Geen categoriejan 20 2015, 16:00
Iran gebruikt weer eens grote woorden.
De Israëlische helikopteraanval op zes Hezbollah-strijders én Iraanse militairen inclusief een Iraanse generaal bij de Golanhoogten kan op vergelding rekenen als het aan de islamitische schurkenstaat Iran ligt. De commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde Mohammad Ali Jafari heeft gezegd dat Israël een "allesverwoestende bliksem" kan verwachten. Ja ja. "Het zal een begin zijn van het naderende einde van het zionistische regime," aldus Ali Jafari.
Iran wil laten zien dat er niet met ze te sollen valt, dus de Iraanse minister van Defensie heeft meteen contact gezocht met Irans grote vriend Rusland:

Meanwhile, Iranian Defense Minister Hossein Dehqan said Tuesday in a meeting with his Russian counterpart Sergei Shoigu that "the terrorist act by the Zionist regime in the Golan Heights was the continuation of the regime's crimes in Palestine, Syria, Iraq and Lebanon and their open support for Takfiri terrorists."

Een escalatie aan de grens met Israël is niet waarschijnlijk volgens analisten, maar een terreuraanslag buiten Libanon en Israël op een Joods doel is heel goed mogelijk (gepleegd door Hezbollah, dat een verlengstuk is van het Iraanse regime). Hezbollah in Libanon is uiteraard bereid Iran te helpen: dankzij Iran heeft Hezbollah namelijk naar schatting 100.000 raketten klaarstaan om af te vuren op Israël als Iran dat wil (het liefst zodra Israël in de toekomst de nucleaire installaties van Iran aanvalt).
Het Israëlische leger is intussen - uit voorzorg - bezig met het neerzetten van de levensreddende Iron Dome-batterijen. Dat een escalatie onwaarschijnlijk is, betekent absoluut niet dat het kan worden uitgesloten. Met gevaarlijke moslimradicalen als ayatollah Khamenei aan het roer in Iran en een Hezbollah dat veel oorlogservaring heeft opgedaan in buurland Syrië kan een groot gevaar vormen voor de veiligheid van Israël. Met alle scenario's moet rekening worden gehouden dit jaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten