Iraniërs de straat op om te protesteren tegen eigen regime na neerhalen Oekraïens vliegtuig

Iraniërs de straat op om te protesteren tegen eigen regime na neerhalen Oekraïens vliegtuig

Ahmad Aburob / Shutterstock

In de Iraanse hoofdstad Teheran zijn hevige protesten uitgebroken tegen het Iraanse regime. Een week geleden stonden de Iraniërs nog met de Ayatollah mee te klappen om vergelding op de Amerikaanse aanval met een drone te eisen. Het, door het Iraanse leger, uit de lucht gesloten Oekraïense Boeing-vliegtuig lijkt nu een keerpunt te vormen onder een deel van de Iraanse bevolking.

Op de universiteit van Teheran is vanmiddag een massaal protest onder veelal Iraanse jongeren ontstaan. De betoging volgt op de erkenning door de Iraanse autoriteiten dat het Oekraïense passagiersvliegtuig dat woensdag bij de Iraanse hoofdstad neerstortte uit de lucht is geschoten door het regime, al dan niet per ongeluk.

Inmiddels zouden de protesten van een dermate omvang zijn dat de Iraanse oproerpolitie heeft besloten om traangas in te zetten tegenover de betogers. Op diverse video's zijn schoten te horen, maar een officiële bevestiging daarvan blijft vooralsnog uit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Oekraïne Iran Boeing Teheran

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties