Schotten lopen protestmars in Glasgow en eisen onafhankelijkheid van Groot-Brittannië

Schotten lopen protestmars in Glasgow en eisen onafhankelijkheid van Groot-Brittannië

Karlis Kukainis / Shutterstock

In de Schotse stad Glasgow hebben tienduizenden mensen meegelopen in een protestmars voor Schotse onafhankelijkheid. De boze betogers willen dat Schotland zich afscheidt van Groot-Brittannië en eisen nieuwe onderhandelingen en een referendum over de kwestie.

Volgens schattingen waren er 100.000 tot 300.000 Schotse betogers op de been in Glasgow, qua grootte de tweede stad van het Verenigd Koninkrijk. Dat Schotland nog altijd bij het Verenigd Koninkrijk hoort viel wel op te maken na een bijeenkomst met sprekers. Deze ging namelijk niet door vanwege het slechte Engelse weer.

De onafhankelijkheidsmars in Glasgow moet de aftrap zijn van een serie protesten in Schotland. Op de planning staan de komende dagen en weken nog zeker acht protesten genoteerd.

De Schotse Nationale Partij (SNP) scoren vanwege de Brexit hoog in de peilingen. Recentelijk nog wonnen ze een fors aantal zetels tijdens de verkiezingen. De SNP verwacht dan ook dat ze binnen korte tijd de grootste partij van Schotland zullen zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties