Ironie: WK-land Qatar gebruikte oud-CIA agenten tegen rivaal Verenigde Staten

Ironie: WK-land Qatar gebruikte oud-CIA agenten tegen rivaal Verenigde Staten

''Say whut?'' Dat was tenminste mijn reactie op het zien van het volgend nieuwsbericht. We weten allemaal dat de voetbalwereld, zeker op wereldniveau, net zo politiek is als de democratische verkiezingen in semi-dictatoriale landen. Heel veel corruptie en vriendjespolitiek. Zo gebruikte Qatar blijkbaar oud-CIA agenten om rivalen, zoals de Verenigde Staten, in diskrediet te brengen. Ironie ten top.

Volgens de krant zou een gerespecteerde wetenschapper van het Qatarese bidcomité 9000 dollar hebben gekregen om een negatief rapport te schrijven over de hoge kosten van de WK-organisatie in de VS. Het rapport is daarna wereldwijd verstuurd aan nieuwsorganisaties.

Ook zouden journalisten, bloggers en invloedrijke personen zijn ingehuurd om de negatieve aspecten van andere WK-bids te versterken. Voormalige CIA-agenten zouden rapporten hebben geschreven over bestuurders uit rivaliserende WK-landen die betrokken zouden zijn bij omkoping.

De Sunday Times zegt dat de gelekte documenten afkomstig zijn van een klokkenluider die voor het Qatarese WK-bid heeft gewerkt.

Dus niet alleen de Verenigde Staten waren het doelwit, maar Australië ook. Ik wist dat het ver ging in dit soort kringen, want FIFA is ook zo corrupt als de pest, maar dat dit soort tactieken zouden worden gebruikt? Neen. Al is het toch vrij grappig dat oud-CIA agenten werden gebruikt tegen uitgerekend de Verenigde Staten. Dan kunnen zij zelf een keer ondervinden hoe dat is. Al is het maar voor een voetbalspelletje.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties