Is Erdogan aan de winnende hand?

Geen categoriejan 25 2014, 9:01
Misschien wel.
Ja, het zou zomaar kunnen dat Erdogan deze politieke oorlog overleeft:

On Jan. 21, during a press conference in Brussels, Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan said, “We dealt with the mafia and we finished them, we dealt with gangs and we finished them, now we are in the process of eliminating the elements of the parallel state.” As Tulin Daloglu reports, Erdogan’s popularity seems to have survived intact. How did perceptions become so detached from reality and the focus shift so drastically in just one month?

Een maand geleden waren er flink wat Europese columnisten en journalisten die Erdogan afschreven. Dat heb ik - zoals u weet - nooit gedaan. De reden? Erdogan is machtiger dan veel mensen voor mogelijk houden, hij is genadeloos, én hij heeft zoveel invloed op de media dat ze vrijwel allemaal alleen zijn denkbeelden verkondigen. In het westen van Turkije wonen veel kritische denkers, maar in het Anatolische hartland en het oosten wonen vooral Turken van de oude stempel: religieuze conservatieven die vinden dat het land geleid moet worden door een sterke man.
Wat de AK Parti wel kapot kan maken? De economische omstandigheden worden met de dag slechter. Als er écht een een grote crisis uitbreekt hebben Erdogan en co. een groot probleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten