ISIS-aanslagpleger uit Irak lokte zijn slachtoffers met ijsjes in de val

Geen categoriejul 19 2015, 13:00
Bij een zelfmoordaanval van ISIS kwamen vrijdag 120 mensen om het leven. Hoe die zelfmoordaanval zoveel levens kon eisen, wordt nu duidelijk.
Afgelopen vrijdag was een bloedhete dag, ook in Irak. Toen op het marktplein van de Oost-Irakese stad Khan Bani Saad een ijscotruck arriveerde, was dat voor veel winkelende Irakezen dan ook niets minder dan een regelrecht buitenkansje. De chauffeur van het voertuig verkondigde daarnaast dat de ijsjes met korting zouden worden verkocht. Wat wil een verkoeling zoekend mens op een hete dag nog meer?
Volgens twee lokale politiefunctionarissen reed de aanslagpleger in een truck een marktplein in de stad op. Daar kondigde de man aan ijs te verkopen met flinke korting. Vanwege de hitte lokte dat vooruitzicht volgens de politie honderden mensen naar het voertuig.
Zoals wel vaker met aanboden die te goed lijken om waar te zijn, was ook dit verhaal gebaseerd op een leugen.
De wagen bleek namelijk niet gevuld met verschillende smaken ijs, maar met slechts één niet bepaald culinair ingrediënt: explosieven. Toen de ISIS-strijder dus naar zijn idee voldoende enthousiast publiek vergaard had rond zijn vrachtwagen, blies hij het voertuig op. Met zeer dodelijke gevolgen.
Die explosie is zo groot geweest dat niet alleen meer dan honderd mensen het leven lieten en meer dan honderdvijftig anderen gewond raakten, maar ook geen scherf meer over is van de ijscotruck. Op de plek waar de explosie was, is nu alleen nog maar een grote krater. Daarnaast stortte enkele gebouwen in naburige straten in. In de Diyala-provincie, waar ook de getroffen plaats Khan Bani Saad ligt, zijn drie dagen van regionale rouw afgekondigd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten