Waarom ISIS nooit zal stoppen met onthoofdingen

Geen categorieokt 04 2014, 8:00
ISIS blijft net zo lang doorgaan met onthoofdingen van westerlingen tot de islamitische terreurorganisatie wordt vernietigd.
De Britse hulpverlener Alan Henning (47) is gisteren onthoofd door ISIS, precies op dezelfde wijze als de vorige drie slachtoffers Jim Foley, Steven Sotloff en David Haines. Voordat hun hoofden werden afgesneden moesten ze, gekleed in oranje overalls, allemaal op hun knieën een door ISIS geschreven tekst oplezen. Zie ook onderstaande video, waarin de onthoofding zelf overigens is weggelaten.
Net als de vorige drie keer heeft de islamitische terreurorganisatie gisteren na afloop van de onthoofding een nieuwe onthoofding aangekondigd. Het volgende slachtoffer is de Amerikaanse Peter Kassig. Kassig is een oud-militair die in 2007 eervol werd ontslagen en die daarna als hulpverlener aan de slag is gegaan.
Ik ben er inmiddels van overtuigd: ISIS zal nooit stoppen met de onthoofdingen van onschuldige Amerikaanse en Britse staatsburgers. In de onthoofdingsfilmpjes zegt een Britse moslimterrorist keer op keer dat het lot van de gijzelaars in handen is van president Barack Obama en premier David Cameron, maar dat is een leugen.
ISIS blijft net zolang doorgaan met het onthoofden van onschuldige slachtoffers uit westerse landen die meedoen met the coalition of the willing totdat ISIS van de aardbodem is weggevaagd. Misschien dat de gijzelaars straks 'op' zijn (niemand weet hoeveel ISIS er precies gevangen houdt), maar dan zoeken ze gewoon nieuwe slachtoffers.
Ik denk dat de historicus en arabist Pieter van Ostaeyen gelijk heeft met deze tweet:
ISIS is uit op de apocalyps. De bloedfanatieke moslimterroristen geloven heilig dat die eraan zit te komen. Misschien dan we maar eens moeten zorgen voor het einde der tijden voor ISIS. Stuur de aanhangers van ISIS stuk voor stuk terug naar de hel waar ze vandaan komen. Het Westen mag niet rusten voordat de laatste ISIS-terrorist een kogel door zijn hoofd is gejaagd. Laten we daar gewoon eerlijk over zijn: dat lukt niet met slechts handjevol vliegtuigen boven Irak. Boots on the ground dus. Het liefst vandaag nog.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten