LPF-toestanden binnen PvdA-fractie

LPF-toestanden binnen PvdA-fractie

Bakje popcorn erbij? Dit wordt smullen.

De PvdA-fractie begint steeds meer trekjes te krijgen van de LPF. De verkiezing van PvdA-Kamerlid Khadija Arib tot fractiesecretaris (in plaats van 'establishment'-kandidaat Attje Kuiken, die werd gesteund door Diederik Samsom) door het recalcitrante deel van de PvdA-fractie zorgt voor veel problemen. Niet alleen binnen de coalitie omdat Arib heel erg links is en continu zit te schoppen tegen partijleider Samsom, maar ook binnen de fractie zelf omdat ze een buitengewoon onhebbelijk mens is.

De onvrede blijft natuurlijk niet binnenskamers, nee, het moet natuurlijk wel lekker via de media worden uitgevochten. De ondernemingsraad van de PvdA, die ongeveer 75 PvdA-medewerkers vertegenwoordigt, is zwaar ontevreden over Arib. Dat blijkt uit correspondentie die de Volkskrant in handen heeft. Jawel, geen LPF-toestanden zonder dat de media worden ingeschakeld om eens even lekker te backstabben (een aloude traditie binnen de partij van de sociaal-democraten).

Citaat:

Aribs mogelijke verkiezing leidde tot grote ongerustheid in de ondernemingsraad (OR) van de Stichting Ondersteuning Tweede Kamerfractie PvdA (SOT), waar al het personeel onder valt. In een maandag verstuurde brief klaagt het personeel dat Arib 'met meerdere medewerkers een slechte werkrelatie heeft gehad'. Volgens de OR is zij daarom 'niet geloofwaardig' als fractiesecretaris, een functie waarin zij ook de personeelszaken moet doen. "Ze heeft zich onhebbelijk, autoritair en onaangenaam gedragen," licht een fractiebron toe.

De ruzie binnen de PvdA-fractie dreigt zo ernstig uit de hand te lopen dat alle PvdA-Kamerleden gistermiddag een spreekverbod is opgelegd inzake Arib:

Kamerleden mogen niet meer over de kwestie spreken met de pers. Arib kon vrijdagmiddag niet reageren. Zij liet slechts weten dat de batterij van haar telefoon bijna leeg was.

Het wordt steeds hilarischer. Arib wilde niet reageren omdat "haar telefoon bijna leeg was". Alsof er nergens een stopcontact was te vinden waar ze haar telefoon even in kon pluggen om uitleg te geven aan de Volkskrant. Wat een onzin. Dat wordt nog spannend als de fractie aanstaande dinsdag weer bijeen komt. Niet voor niets wordt er openlijk gespeculeerd over het einde van Rutte II. Ik ben alvast popcorn en cola aan het inslaan, want dit wil ik voor geen goud missen.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties