ISIS bezet hoofdkwartier overheid in Iraakse stad Ramadi

Geen categoriemei 15 2015, 20:00
Ramadi is feitelijk helemaal in handen van de terroristische organisatie.
De opmars van ISIS gaat, helaas, door. Het Nieuwsblad bericht dat de moslimextremisten de stad Ramadi nu feitelijk helemaal in handen hebben. Ze bezetten zelfs het hoofdkwartier van de lokale overheid:
ISIS zette de aanval op Ramadi vorig jaar al in, maar donderdag bereikte dit een hoogtepunt, met een nieuw offensief in de provincie Anbar. ‘ISIS bezet momenteel het regeringscomplex in Ramadi en heeft zijn vlag gehesen op het hoofdkwartier van de politie van Anbar’, zei een functionaris van de politie vrijdag.
De terreurorganisatie bericht zelf dat er bij de aanval op het hoofdkwartier "afvalligen" gedood zijn. De term 'afvalligen' betekent in het geval van ISIS niet dat die personen - moslims - het islamitische geloof daadwerkelijk vaarwel hebben gezegd, maar alleen dat ze de aspiraties en ideologie van ISIS niet delen. Wie niet voor ISIS is, is in de ogen van de organisatie tegen hen en ook meteen even tegen het islamitische geloof. Ja, ook als de individuen in kwestie wel degelijk geloven dat er "geen god is dan God en dat Mohammed zijn profeet is" (de islamitische geloofsbelijdenis).
Vorig jaar veroverde ISIS al de hoofdstad, Mosul, van de provincie Ninive. Als de extremisten Ramadi ook helemaal bezetten hebben ze de twee hoofdsteden in handen van de grootste provincies van Irak. Dat is natuurlijk een behoorlijk significante ontwikkeling. Irak, Iran, het Westen en de Arabische landen zullen zich daar ongetwijfeld grote zorgen over maken. ISIS heeft namelijk wereldwijde, niet alleen regionale ambities.
De vraag is nu of en zo ja wanneer met name het Westen op grootschalige wijze in actie komt. ISIS' macht lijkt alleen maar groter te worden. Gezien de misdaden van die groepering en de dreiging die ervan uitgaat is het nauwelijks voor te stellen dat Amerika en Europa ISIS binnenkort niet aanpakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten