Bloeddorstig ISIS moordt Bengaals restaurant uit

Geen categoriejul 02 2016, 9:00
De terroristengroep heeft mogelijk een bloedbad aangericht in een restaurant in de diplomatenwijk van Dhaka.
Vrijdagnacht hebben de baarddemonen van ISIS zich weer eens van hun onmenselijkste kant laten zien bij een gijzeling die mogelijk in een bloedbad is uitgelopen. De groep was er als de kippen bij om de aanslag op te eisen, en claimt dat er 24 doden en 40 gewonden bij gevallen zijn. Deze cijfers worden - gelukkig - nog niet door andere bronnen bevestigd, maar het lijkt vast te staan dat er in ieder geval meerdere slachtoffers te betreuren vallen.
De terroristen vielen een drukbezocht restaurant in de diplomatenwijk van Dhaka, de Bengaals hoofdstad, binnen waar doorgaans veel buitenlanders proberen te genieten van een rustige avond: helaas precies het soort plekken dat ISIS graag aanvalt, want hoe meer westerlingen er omkomen hoe beter, luidt hun duivelse filosofie.
Er zouden tussen de zes en acht jihadisten betrokken zijn geweest bij de aanslag. De Bengaalse politie heeft hen bij de uiteindelijke anti-terreuractie allemaal naar het hiernamaals gestuurd - waar ze hun verdiende loon voor hun gruwelijke misdaden wel zullen krijgen - maar helaas zijn zij niet de enigen die hierbij zijn omgekomen. Er lijken in ieder geval twee agenten te zijn omgekomen bij de aanslag, waarbij volgens omstanders meerdere schoten en explosies te horen waren. Wonder boven wonder wisten enkele medewerkers en bezoekers te ontkomen aan de slachting via een uitgang op het dak van het restaurant.
Eerst leek het erop dat het om een 'normale' gijzeling ging, waarna de politie probeerde te onderhandelen met de gijzelnemers. Al snel werd echter duidelijk dat de enige eis van de mannen 'zo veel mogelijk doden maken' was, waarna het voor iedereen helder was met wie ze hier te maken hadden.
Het is in en in triest dat dit soort aanvallen plaatsvinden, maar nog triester dat ze steeds vaker gebeuren: we weten nog niet eens alles over de aanval in Istanboel, en onze aandacht wordt alweer weggetrokken naar een nieuwe bloedige gebeurtenis, waarbij het bloed allemaal kleeft aan de walgelijke handen van één organisatie. Wanneer worden ze nu echt eens aangepakt?
Onderstaande video toont beelden van de bevrijding van enkele gijzelaars die wel met hun leven ontsnapten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten