Bloeddorstig ISIS moordt Bengaals restaurant uit

Bloeddorstig ISIS moordt Bengaals restaurant uit

De terroristengroep heeft mogelijk een bloedbad aangericht in een restaurant in de diplomatenwijk van Dhaka.

Vrijdagnacht hebben de baarddemonen van ISIS zich weer eens van hun onmenselijkste kant laten zien bij een gijzeling die mogelijk in een bloedbad is uitgelopen. De groep was er als de kippen bij om de aanslag op te eisen, en claimt dat er 24 doden en 40 gewonden bij gevallen zijn. Deze cijfers worden - gelukkig - nog niet door andere bronnen bevestigd, maar het lijkt vast te staan dat er in ieder geval meerdere slachtoffers te betreuren vallen.

De terroristen vielen een drukbezocht restaurant in de diplomatenwijk van Dhaka, de Bengaals hoofdstad, binnen waar doorgaans veel buitenlanders proberen te genieten van een rustige avond: helaas precies het soort plekken dat ISIS graag aanvalt, want hoe meer westerlingen er omkomen hoe beter, luidt hun duivelse filosofie.

Er zouden tussen de zes en acht jihadisten betrokken zijn geweest bij de aanslag. De Bengaalse politie heeft hen bij de uiteindelijke anti-terreuractie allemaal naar het hiernamaals gestuurd - waar ze hun verdiende loon voor hun gruwelijke misdaden wel zullen krijgen - maar helaas zijn zij niet de enigen die hierbij zijn omgekomen. Er lijken in ieder geval twee agenten te zijn omgekomen bij de aanslag, waarbij volgens omstanders meerdere schoten en explosies te horen waren. Wonder boven wonder wisten enkele medewerkers en bezoekers te ontkomen aan de slachting via een uitgang op het dak van het restaurant.

Eerst leek het erop dat het om een 'normale' gijzeling ging, waarna de politie probeerde te onderhandelen met de gijzelnemers. Al snel werd echter duidelijk dat de enige eis van de mannen 'zo veel mogelijk doden maken' was, waarna het voor iedereen helder was met wie ze hier te maken hadden.

Het is in en in triest dat dit soort aanvallen plaatsvinden, maar nog triester dat ze steeds vaker gebeuren: we weten nog niet eens alles over de aanval in Istanboel, en onze aandacht wordt alweer weggetrokken naar een nieuwe bloedige gebeurtenis, waarbij het bloed allemaal kleeft aan de walgelijke handen van één organisatie. Wanneer worden ze nu echt eens aangepakt?

Onderstaande video toont beelden van de bevrijding van enkele gijzelaars die wel met hun leven ontsnapten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties