Ze zijn lekker aan het vissen op zee. Dan raken ze hun meest kostbare bezit kwijt

Geen categoriejul 02 2016, 8:00
Paniek alom toen dit gezinslid overboord sloeg.
Het leek zo'n fijne, rustige dag toen Clare Shaw en haar gezin besloten om eens te gaan vissen langs de Amerikaanse kust. Daar voltrok zich echter een ramp die uiteindelijk, vanwege de kracht van het internet, toch nog goed afliep.
De zee was helemaal niet onrustig, maar toch gebeurde het dat hun puppy van 8 maanden overboord sloeg. Hoe dat precies kon weten ze nog steeds niet: hij zat wel vastgebonden in de boot, maar het noodlot wist hem toch los te maken te maken en van het schip de zee in te kukelen. Er werd uiteraard meteen alarm geslagen en met man en macht naar het dier gezocht - zelfs de kustwacht zocht mee - maar het mocht niet baten: er werd geen spoor van de kleine Shina Ibu gevonden, en de conclusie leek duidelijk: hij moet wel verdronken zijn. "We gingen ervanuit dat hij niet kon zwemmen" aldus het gezin in tranen.
Toch weigerden ze de zoektocht op te geven, al was het maar om hem een waardig afscheid te kunnen geven. Toen ze verslagen thuis aankwamen, besloten ze nog één poging te wagen en een oproep op Facebook te plaatsen:
[caption id="attachment_141720" align="aligncenter" width="296"]Foto: Clare Shaw / Facebook Foto: Clare Shaw / Facebook[/caption]
Ze hadden weinig hoop, maar dat bleek een grove onderschatting van wat het internet allemaal wel niet kan! Het bericht werd bijna 100 keer gedeeld door mensen in de regio, totdat een lokale dierenarts zag wat er gebeurd was. Tot zijn verbazing zag hij ergens anders op Facebook een bericht dat iemand een hond gevonden had, en het duurde niet lang totdat hij besefte dat het om één en dezelfde hond ging. Iets later kon de sterke viervoeter dan eindelijk herenigd worden met zijn familie.
Vergis je niet: deze hond heeft urenlang rondgezwommen totdat een andere boot hem oppikte. Maar zelfs dat was niet genoeg geweest als de behulpzaamheid van mensen, zelfs online, niet in het spel was geweest. Gelukkig kun je nog op sommige mensen bouwen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten