ISIS heeft overal infiltranten: Amerikaanse politieagent aangeklaagd voor steun aan jihadisten

Geen categorieaug 04 2016, 13:00
De tentakels van ISIS reiken veel verder dan voorheen werd gedacht.
Wie dacht dat ISIS-jihadisten makkelijk te herkennen zijn aan hun baard, broek op enkellengte en zwarte tulband, heeft het mis. Bebaarde terroristen vormen inderdaad een belangrijk deel van ISIS, maar daarnaast zijn er talloze sympathisanten die veel minder makkelijk te herkennen zijn. Sommige jihadisten lijken op het eerste gezicht heel normale mensen, maar wijden hun leven in het geheim aan het steunen van ISIS.
Zo iemand was Nicholas Young. Deze agent uit Washington, DC, werd gisteren gearresteerd door de FBI en is aangeklaagd voor het steunen van ISIS. Jarenlang kon hij ongestoord zijn gang gaan, maar hij werd wel gevolgd door de FBI. Zo wisten de inlichtingendiensten dat Young naar Libië was gereisd om de jihadistische rebellen tegen Khadaffi te steunen, en was bekend dat hij met veroordeelde terroristen had gesproken. Informanten van de veiligheidsdiensten bleven Young volgen om meer informatie te krijgen over zijn terroristische netwerken.
Uiteindelijk werd duidelijk dat Young daadwerkelijk materiële steun verleende aan ISIS. Hij kocht telefoonkaarten om op die manier geld over te maken aan een ISIS-strijder die in Syrië verbleef. In werkelijkheid was deze "ISIS-strijder" een FBI-informant, en groef Young zijn eigen graf. Toch is de arrestatie behoorlijk zorgwekkend gezien de plekken waar Young werkte. Als agent werkte hij voornamelijk in de beveiliging van metrostations in de Amerikaanse hoofdstad – het zou dus goed kunnen dat ISIS hem gebruikte om het openbaar vervoersysteem in Washington aan te vallen.
Het onderzoek naar Young begon in de eerste plaats omdat zijn collega's hem hadden aangegeven bij de FBI. Het is dankzij deze oplettende burgers dat Young geen terroristische aanslag heeft kunnen plegen, en daarin zijn ze een voorbeeld voor iedereen. We moeten leven in de realiteit dat ISIS overal probeert te infiltreren om aanslagen te plegen. Hun infiltranten zitten mogelijk overal. Het kan geen kwaad om extra waakzaam te zijn – alleen zo kunnen we voorkomen dat ISIS wint.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten