ISIS hijst zwarte terreurvlaggen in Kobani

Geen categorieokt 06 2014, 17:00
ISIS dreigt de Syrische stad Kobani aan de grens met Turkije te veroveren. Koerden moeten vrezen voor hun leven.
De stad Kobani, onder de Arabische naam bekend als Ayn al-Arab, wordt nu al wekenlang aangevallen door ISIS en staat al een paar dagen op het punt van vallen. Als ISIS de Syrische stad vol Koerden bij de grens met Turkije weet te veroveren, dan weten we wat er gaat gebeuren: de barbaren van ISIS zullen dan de hele stad uitmoorden tot er geen Koerd meer over is (behalve de vrouwen en dochters om te gebruiken als seksslaven).
Hier een foto van de eerste zwarte terreurvlag die ISIS vandaag op een gebouw in het oosten van Kobani heeft gehesen:
En hier de tweede vlag:
Ik ben bang dat het niet de laatste ISIS-vlaggen zullen zijn. Het lijkt een kwestie van dagen, misschien een week voordat de hele stad veroverd is. Vandaag zijn 19 Koerden omgekomen bij de strijd tegenover minstens 27 ISIS-terroristen. De Koerden die de stad verdedigen (een stuk of 5.000) schijnen verlegen te zitten om munitie en wapens. ISIS blijft intussen gewoon doorgaan met aanvallen op de stad.
"We zullen winnen of sterven. We zullen ons tot het eind verzetten," aldus de leider van de verdediging in Kobani. Ik hoop van harte dat ze winnen, maar ik ben ervan overtuigd dat ze de strijd niet in hun eentje kunnen winnen tegen het niets en niemand ontziende guerillaleger van ISIS (dat 30.000 man sterk is). De rest van de wereld zal de Koerden in Kobani dus zo snel mogelijk te hulp moeten schieten.
Turkije stelt tanks op langs de grens, maar gaat premier Erdogan ook echt ingrijpen om Kobani te beschermen? Hij heeft gezegd van wel, maar ik betwijfel het. Het Westen moet daarom nu meteen in actie komen om te voorkomen dat Kobani een stad van ISIS wordt. Dus, Barack Obama, Mark Rutte en al die andere leiders die meedoen aan the coalition of the willing, voordat het te laat is: stuur nu alle beschikbare vliegtuigen naar het luchtruim bij Kobani om de moslimbarbaren van ISIS plat te bombarderen.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten