NS gaat eindelijk wat doen aan overvolle treinen. Zegt de NS

Geen categorieokt 06 2014, 16:00
De NS gaat langere treinen inzetten. Hoera, geen overvolle treinen meer! Toch?
hè, de Nationale Spoorwegen (NS) gaat eindelijk wat doen met de eindeloze stroom klachten van treinreizigers. Geen dag gaat voorbij of de gemiddelde reiziger zit wel in een overvolle trein als sardientjes in een blik. Er is amper ruimte om überhaupt ergens te kunnen staan, laat staan dat je een zitplek kunt regelen.
En daar betaal je je dan helemaal scheel aan. Een retourtje van Den Haag (mijn stad) naar Amsterdam kost bijvoorbeeld 22 euro. Ja, met een kortingskaart is de trein iets goedkoper, maar als je in de spits reist, betaal je gewoon het volle pond. Het is asociaal duur, zeker als je er eigenlijk niks voor terugkrijgt.
Enfin, de NS heeft het besluit genomen de treinen langer te maken op bepaalde trajecten en in enkele gevallen een extra spitstrein in te zetten. Uiteraard pas na duizenden klachten via de speciale app van reizigersorganisatie Rover, maar goed, iets is beter dan niets, toch?

Het zogenaamde 'Meldpunt Volle Treinen' ontving in de eerste maand ruim vijfduizend meldingen. De trajecten waarover het meest werd geklaagd zijn Den Bosch-Nijmegen, Amsterdam-Uitgeest en Venlo-Eindhoven.

Vanaf maandag zal de NS op de twee laatstgenoemde trajecten een langere trein inzetten. Op het traject Den Bosch-Nijmegen zet de NS een extra spitstrein in tussen Wijchen en Nijmegen. Langere treinen zijn hier niet mogelijk in verband met de perronlengtes op het traject.

In sommige gevallen moeten reizigers op het perron achterblijven omdat de trein zo vol is dat er echt niemand meer bij kan, aldus Rover. Dat gaat dus veranderen als het aan de NS ligt. Toch? Nou, niet helemaal, want in hetzelfde bericht waarin te lezen valt dat de NS langere treinen gaat inzetten, staat ook dat het na de zomer "altijd druk is" volgens een NS-woordvoerder. En: "Zeker op kortere afstanden hoort staan er, net als in de metro of tram, ook bij." Oftewel, de NS dekt zichzelf alvast in.
Dat wordt weer proppen de komende maanden. Met dank aan de incompetente dames en heren van de NS.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten