ISIS is eindelijk het bokje: Irakese leger én Koerdische strijdkrachten zetten het onthoofdingsgilde helemaal klem

Geen categorieokt 17 2016, 18:00
Het ironisch, maar ook helemaal verdiend: de apocalyptische anarchisten van ISIS lijken nu zélf de ondergang tegemoet te gaan. De Koerden de Irakese militairen hebben de gruwelijke jihadisten op de vlucht gejaagd.
Gisteren werd de voor ISIS belangrijke plek Dabiq al heroverd op het massamoordenaarsclubje, door de inzet van Syrische rebellenclans die loyaal zijn aan Damascus. Ook in Irak is het geen feest. De strijd om Mosul - na Raqqa het allerbelangrijkste ISIS-bolwerk - is inmiddels begonnen, en de Koerden hebben het begin van die strijd dan ook gevierd met het bevrijden van nog eens een bescheiden voorraadje dorpen die nog werden bestuurd door de middeleeuwse theedoekdwazen:

"Koerdische strijders hebben ten oosten van de Iraakse stad Mosul een aantal dorpen heroverd op terreurbeweging Islamitische Staat. Een woordvoerder van de peshmerga zei dat de Koerden verder zullen oprukken richting de tweede stad van Irak."

Er doet een niet al te zuinig aantal van 4000 Peshmerga mee aan de strijd om Mosul in een monstercoalitie met onder andere het Irakese leger. Ook zij zijn bijzonder goed aan de weg aan het timmeren en weten ISIS zeer veel schade toe te brengen:

"Een brigade van het Iraakse leger heeft de terreurgroep Islamitische Staat (IS) maandag een forse klap toegediend bij de opmars richting Mosul. Een legerwoordvoerder zei tegen CNN dat IS zware verliezen aan strijders en materieel heeft moeten incasseren."

ISIS is inmiddels de wanhoop nabij en steekt allerlei oliebronnen in de hens. Op die manier hopen ze met zoveel mogelijk rook het zicht te belemmeren van de Irakezen en de Koerden die steeds meer naderen. Het toont de totale wanhoop bij de club aan: ze zijn kennelijk zelfs bereid om hun eigen voornaamste inkomstenbron in de hens te steken om hun vijanden van hun lijf te houden. Ja, dan ben je dus behoorlijk wanhopig.
Hoe dan ook: go Irakese soldaten! En go Koerdische peshmerga! ISIS' terreurbewind heeft inmiddels lang genoeg geduurd, en het wordt tijd deze bende koppensnellers voor eens en altijd op te ruimen. Dus op naar Mosul en daar voorbij! Woo-hoo!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten