ISIS laat kinderen toekijken bij executie van vermeende homo

Geen categoriejul 28 2015, 21:00
Een nieuw dieptepunt.
Hoewel ISIS steeds verder in het nauw wordt gedreven door onder andere Koerdische strijders, sjiitische milities en zelfs concurrerende soennitische jihadisten, hebben de terroristen nog steeds een ijzeren greep op veel gebieden.
In de steden die ISIS als hun kalifaat beschouwt, regeren sharia-rechtbanken met harde hand. Zo is homoseksualiteit ten strengste verboden. Wie het verbod overtreedt, of daar zelfs maar van verdacht wordt, wordt zwaar gestraft.
Dat is te zien op nieuwe ISIS-beelden uit Mosul, in Noord-Irak. Eerst wordt een man door een ISIS-rechtbank schuldig verklaard aan homoseksualiteit.
[caption id="attachment_116083" align="aligncenter" width="615" class=" "]ISIS-rechtbank spreekt straf uit ISIS-rechtbank spreekt straf uit[/caption]
Als straf voor zijn 'misdaad' zal de man van een gebouw worden gegooid. Dat heeft ISIS al vaker gedaan, maar ditmaal lijkt het erop dat de terreurgroep wil dat vooral veel kinderen de executie aanschouwen. Wat de precieze bedoeling hiervan is, is onduidelijk. Wellicht hopen de terroristen hiermee de kinderen angst aan te jagen of indruk op hen te maken.
ISIS-Mosul-gay-man-roof-3
Uiteindelijk wordt de doodstraf voltrokken en wordt het slachtoffer van een gebouw geduwd.
ISIS-Mosul-gay-man-roof-2
De beelden laten zien dat, ondanks recente militaire nederlagen van de terreurgroepering, de ISIS-greep op Irakese en Syrische gebieden niet verslapt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten