ISIS laat kinderen toekijken bij executie van vermeende homo

ISIS laat kinderen toekijken bij executie van vermeende homo

Een nieuw dieptepunt.

Hoewel ISIS steeds verder in het nauw wordt gedreven door onder andere Koerdische strijders, sjiitische milities en zelfs concurrerende soennitische jihadisten, hebben de terroristen nog steeds een ijzeren greep op veel gebieden.

In de steden die ISIS als hun kalifaat beschouwt, regeren sharia-rechtbanken met harde hand. Zo is homoseksualiteit ten strengste verboden. Wie het verbod overtreedt, of daar zelfs maar van verdacht wordt, wordt zwaar gestraft.

Dat is te zien op nieuwe ISIS-beelden uit Mosul, in Noord-Irak. Eerst wordt een man door een ISIS-rechtbank schuldig verklaard aan homoseksualiteit.

[caption id="attachment_116083" align="aligncenter" width="615" class=" "]ISIS-rechtbank spreekt straf uit ISIS-rechtbank spreekt straf uit[/caption]

Als straf voor zijn 'misdaad' zal de man van een gebouw worden gegooid. Dat heeft ISIS al vaker gedaan, maar ditmaal lijkt het erop dat de terreurgroep wil dat vooral veel kinderen de executie aanschouwen. Wat de precieze bedoeling hiervan is, is onduidelijk. Wellicht hopen de terroristen hiermee de kinderen angst aan te jagen of indruk op hen te maken.

ISIS-Mosul-gay-man-roof-3

Uiteindelijk wordt de doodstraf voltrokken en wordt het slachtoffer van een gebouw geduwd.

ISIS-Mosul-gay-man-roof-2

De beelden laten zien dat, ondanks recente militaire nederlagen van de terreurgroepering, de ISIS-greep op Irakese en Syrische gebieden niet verslapt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties