ISIS slachtte haar man en kinderen af. Nu trekt ze zelf ten strijde tegen deze moordenaars

Geen categoriejul 14 2016, 10:00
Ook deze dappere vrouw weigert om ISIS zomaar zijn barbaarse gang te laten gaan.
Soms, heel soms, is er ook positiever nieuws uit Irak te melden. Dit nieuws heeft echter wel een dieptrieste achtergrond, die deze vrouw voor het leven getekend heeft. Onthoud deze naam: Umm Hanadi, een Koerdische vrouw die na vele verschrikkingen het niet langer aankon om ISIS vrij rond te laten moorden.
Umm is twee maal getrouwd geweest in haar leven. Beide keren waren het echter terroristen die haar haar echtgenoot af nam. In 2007 was dat terreurgroep Al-Qaida. Het is erg om te beseffen hoeveel heimwee je kunt krijgen naar deze groep, als je eerlijk bent. Natuurlijk, ook zij pleegden vreselijke aanslagen en hadden weinig op met mensenrechten. Toch voerden zij hun wandaden op een toch iets 'respectvollere' manier uit, als je het zo kunt noemen: geen massaverkrachtingen, enorme handel in seksslavinnen, moordpartijen 'omdat het kan'. Nee, in vergelijking met ISIS zou je Osama Bin Laden bijna een lieverdje kunnen noemen.
Die tweede groep deed Umm ook nog veel meer onrecht aan dan Al-Qaida ooit had kunnen doen. Het doden van een volwassen man die tegen je vecht, is één ding. ISIS vermoordde echter niet enkel de tweede echtgenoot van deze vrouw, maar ook haar kinderen, die natuurlijk totaal onschuldig waren in dit vreselijke conflict. Dat was de druppel die Umm deed besluiten om dan maar zelf de wapens op te pakken tegen de massaslachters van ISIS. Toch zegt ze dat ze dit niet per se doet om gerechtigheid voor haar eigen vermoorde familie. Ik doe dit "voor alle Irakezen die geleden hebben onder IS. Ieder kind dat zijn vader kwijt is, iedere zoon die gesneuveld is, iedere vrouw die is verkracht. Daar werk ik voor", aldus Umm.
De jihadisten weten inmiddels ook met wie ze te maken hebben, en hebben al minstens zeven keer geprobeerd om de vrouw te vermoorden, in navolging van haar gezin. Toch schroomt ze er niet voor om aan de frontlinies te vechten tegen deze duivels op aarde. Het is te hopen dat deze dappere vrouw een inspiratie mag vormen voor vele anderen in ISIS-bezet gebied, zodat die bruten zo snel mogelijk oog in oog staan met hun schepper - de duivel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten