ISIS-strijder (20) executeert zijn eigen moeder. Haar misdaad? Ze wilde zijn leven redden

Geen categoriejan 08 2016, 9:00
De vrouw werd in het openbaar doodgeschoten door haar eigen zoon.
Dat ISIS er geen enkel probleem mee heeft om onschuldige burgers op de meest gruwelijke manieren te vermoorden, wisten we al. Toch heeft de terreurgroepering een nieuw dieptepunt van onmenselijkheid bereikt. Deze week werd namelijk bekend dat een 20-jarige ISIS-strijder zijn eigen moeder heeft geëxecuteerd.
De reden voor deze bloederige executie is bizar. Ali Saqr – zo heet de jihadist – had zijn eigen moeder aangegeven bij de ISIS-autoriteiten. Haar misdaad: ze had haar zoon "opgehitst" om het kalifaat de rug toe te keren. Leena Al-Qasem, zo heette de vrouw, zag met lede ogen toe hoe haar zoon steeds verder in de ISIS-denkbeelden werd meegezogen. Ze wilde samen met hem ontsnappen en een nieuw leven beginnen buiten het kalifaat – vooral omdat ze bang was dat Ali om zou komen bij de bombardementen die op ISIS worden uitgevoerd door de Westerse coalitie.
Leena's enige "misdaad" was dus dat ze haar eigen zoon weer terugwilde, en dat ze Ali wilde redden van een roemloze dood op het ISIS-slagveld. Ieder normaal mens begrijpt dat dit voortkomt uit moederliefde en de wil om haar zoon te beschermen – de grootste angst van iedere moeder is immers, dat ze haar eigen kind moet begraven. Helaas hadden Ali Saqr en zijn ISIS-collega's totaal geen boodschap aan moederliefde. Ali Saqr gaf zijn moeder aan bij de sharia-rechtbank van ISIS, en het vonnis was even gruwelijk als voorspelbaar: de doodstraf.
De 20-jarige jihadist executeerde zijn moeder bij het postkantoor van Raqqa, voor het oog van honderden mensen. Hij toonde geen greintje medelijden toen hij een einde maakte aan haar leven – de 40-jarige Leena had gezondigd tegen de wil van ISIS, en verdiende het dus te sterven. Dat ze zijn eigen moeder was, maakte Ali niets uit.
De gruwelijke executie van een moeder door haar eigen zoon laat zien hoe ongelooflijk gestoord de jihadisten van ISIS zijn. Dat een zoon zijn eigen moeder doodschiet alleen omdat ze zich zorgen om hem maakt... Dat is ongekend wreed. Het toont aan dat we ISIS nog véél harder moeten aanpakken. Ze schieten zelfs hun eigen moeders dood, laat staan dat ze er een probleem mee hebben om andere onschuldige mensen te vermoorden. Tijd om deze walgelijke groepering met wortel en tak uit te roeien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten