Amsterdamse politie vindt twee zwervende broertjes. Wat ze dan doen, zal je een glimlach geven

Geen categoriejan 08 2016, 10:33
Deze politieagenten zijn echt je beste vriend.
In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie in Amsterdam een bijzondere melding: twee jongetjes zouden bij de bushalte van het Haarlemmermeerstation zitten. Volgens de melder hadden de jongens allerlei tasjes bij zich met beddengoed en andere spullen. Let wel: de oproep kwam om één uur 's nachts. Geen normale tijd dus voor kinderen om zonder begeleiding buiten te zijn – zeker in deze kou...
De politie stuurde direct een wagen erop af, en hun vrees werd bevestigd: de jongetjes (9 en 12 jaar oud) bleken moederziel alleen. Geen papa of mama, geen volwassene om voor hen te zorgen. Ze zaten samen in de ijzige kou. Dan zegt het oudste broertje:

"We wachten op de bus om naar onze vader te gaan, dat mocht van onze moeder."

Vanwege het tijdstip en de temperatuur buiten, nam de politie de broertjes mee naar het bureau – het is simpelweg onverantwoord voor kinderen om zo laat nog buiten te zijn.
Wat er vervolgens op het bureau gebeurde, is simpelweg prachtig. Op Facebook schrijft de politie:

Daar aangekomen bleek het tweetal ‪‎honger‬ te hebben en zodoende stonden collega's van Politie Amsterdam Overtoomse Sluis niet veel later een warme maaltijd te bereiden. Daar genoten ze volop van en meteen na het eten viel de jongste in ‪‎slaap‬...

Dat lees je goed. In het holst van de nacht hebben de agenten nog even voor de verkleumde kinderen gekookt – ze werden niet afgescheept met een boterham, maar kregen een warme maaltijd. Dat zal ze vast hebben gesmaakt, na in de kou te hebben gezeten.
7492_1749804095235799_5477602778949993163_n
De politie had vervolgens de ouders van de jongens proberen te bereiken, maar zonder resultaat. Ook een bezoek aan het huisadres van de vader leverde helaas niets op. De broertjes zijn inmiddels ondergebracht op een veilig slaapadres, en Jeugdzorg wordt op de zaak gezet. Een trieste zaak dus, maar de inzet van de politie is ongelooflijk mooi. Dat zijn echt agenten die er voor hun medemens zijn, en niet aarzelen om ook dat kleine beetje extra te doen voor een ander.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten