Haar vriendje stuurt haar steeds deze foto om te laten zien wat hij kan. Wacht tot je ziet hoe ze er nu uitziet

Geen categoriejan 08 2016, 11:24
Ze moest een keiharde beslissing nemen.
Huiselijk geweld laat lichamelijke én geestelijke littekens achter. Dat bewijst het schokkende verhaal van deze vrouw, die onder de naam "AdmittedIHadAProblem" haar verhaal doet. Om te wijzen op de gevaren van mishandeling, zette ze deze foto op internet. Je ziet haar gezicht onder de blauwe plekken, en tranen in haar ogen. Ze schrijft:

Dit is de nasleep van één van de vele keren dat mijn ex me mishandelde. Hij stuurde me steeds deze foto om me eraan te herinneren wat hij kon doen, en hij zei altijd dat hij nooit zou worden gepakt en dat hij weg zou zijn voordat de politie kan arriveren.

Haar ex-vriend had haar dus volledig in zijn greep. Met de foto joeg hij haar telkens zo'n angst aan om wéér een pak slaag te krijgen, dat ze doodsbang was om ook maar iets te doen wat hem boos zou maken. Ze had de politie al meerdere keren gebeld, maar telkens wist de mishandelende ex haar weer zó onder druk te zetten, dat ze toch bij hem terugkwam.
Één van de redenen dat de vrouw ondanks alle mishandelingen toch bij haar "vriendje" bleef, is dat ze zwaar verslaafd was. Ze kon simpelweg niet zonder de drugs, die ze meestal kreeg van haar vriend. Bovendien was ze niet welkom in blijf-van-mijn-lijf-huizen zolang ze aan de drugs zat – ze kon dus geen kant op.
Screen-Shot-2016-01-07-at-1.26.28-PM
Uiteindelijk nam ze een beslissing die even moeilijk als verstandig was: ze moest afkicken van de drugs, anders zou ze nooit van haar mishandelende partner afkomen. Het was vreselijk lastig, maar het lukte om haar verslaving te verslaan. Inmiddels is ze een jaar clean, schrijft ze. En dat is te zien: ze ziet er al een stuk beter uit. Ondanks het feit dat ze niet lacht, voelt ze zich gelukkiger dan ooit.
En die mishandelende ex?

Twee maanden nadat ik was vertrokken, stierf mijn ex aan een overdosis.

Daar heeft ze dus geen last meer van. De reden dat "AdmittedIHadAProblem" haar verhaal met de wereld wil delen, is dat veel mensen niet begrijpen waarom slachtoffers van huiselijk geweld toch bij hun partner blijven, zelfs als die hen blijft slaan. De slachtoffers zijn vaak zo bang, dat ze niets durven te doen. Bovendien maakt de mishandelaar hen ook geestelijk afhankelijk, door hen continu onder druk te zetten, en hun eigenwaarde compleet te ondermijnen. Het slachtoffer heeft dan het idee dat er geen enkele andere optie is, dan maar bij de gewelddadige partner te blijven.
Gelukkig wist deze vrouw los te breken van haar mishandelende ex, en is ze ook haar verslaving te boven gekomen. Ze nam de juiste beslissing. Zelf zegt ze dat ze vooral heel veel geluk heeft gehad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten