ISIS-terrorist Salah Abdeslam nog steeds voortvluchtig na politieactie Molenbeek

Geen categorienov 16 2015, 14:42
De grote politieactie in het Brusselse Molenbeek zijn voorbij, maar Salah Abdeslam is nog steeds op vrije voeten.
In tegenstelling tot wat iedereen vermoedde, is Salah Abdeslam, de voortvluchtige ISIS-terrorist die medeverantwoordelijk is voor de aanslagen in Parijs, niet opgepakt in Molenbeek. De grote politieoperatie die daar vandaag plaatsvond is afgelopen, en de arrestatieteams zijn vertrokken. De burgemeester van Molenbeek maakte vanmiddag bekend dat de terrorist niet in het gebouw was waar de politie-inval plaatsvond.
https://twitter.com/jascapital_news/status/666245545615335424
De terrorist loopt dus nog steeds vrij rond. Vandaag werd bevestigd dat de broer van Salah, Mohammed Abdeslam, in het verleden heeft gewerkt als ambtenaar voor de gemeente Brussel. Hij werkte tot 2012 zelfs als typist op het kantoor van de voormalige Molenbeekse burgemeester Moureaux. Daarna kreeg hij een baan bij de Dienst Vreemdelingenzaken van de gemeente. Die afdeling is onder meer verantwoordelijk voor het regelen van verblijfsvergunningen voor immigranten. Het is niet bekend of de broer van de voortvluchtige terrorist ook heeft meegeholpen om de aanslagen voor te bereiden. Eerder vandaag werd hij door de politie vrijgelaten na verhoor.
https://twitter.com/TarinDeuster/status/666245481757081600
Eerder vandaag werd bekend dat de Franse politie de terrorist bij een controle in de stad Cambrai zaterdag heeft aangehouden, maar hem daarna gewoon heeft laten doorrijden. Abdeslam had toen twee andere inzittenden in zijn auto.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten