Dakloze vader werd geholpen door gulle gevers. Wat hij nu doet is ongelooflijk

Dakloze vader werd geholpen door gulle gevers. Wat hij nu doet is ongelooflijk

Een maand geleden ontmoette James Moss een man op straat die hem graag wilde interviewen over zijn leven. Het was namelijk duidelijk dat James dakloos was.

Dat is natuurlijk dieptriest, maar wat dit verhaal nog sneuer maakte is dat hij een peuter met zich meesleepte: zijn zoon.

James legde uit dat hij en zijn zoon uit New York kwamen en naar Kansas waren gegaan in de hoop op een beter leven. Helaas werden ze ernstig teleurgesteld. Zo ernstig zelfs, dat ze dakloos waren en elke dag weer grote moeite moesten doen om genoeg geld bij elkaar te sprokkelen om een maaltijd te betalen.

Ondanks zijn moeilijke omstandigheden bleef James buitengewoon positief. Hij gaf aan nog altijd vertrouwen te hebben in zichzelf en de mensheid. Nee, hij zou niet opgeven. Ooit zou het leven beter worden.

Toen het interview online werd gezet ging het in weinig tot geen tijd viraal. Vervolgens zette iemand een GoFundMe-campagne op in de hoop om wat geld op te halen voor James en zijn zoon zodat ze een huis konden huren (of kopen), en daardoor de tijd kregen om hun leven weer op de rails te krijgen.

Het gevolg? Er werd maar liefst $55.000 opgehaald. Ja, dat lees je goed: bijna 50.000 euro. En dat in korte tijd.

James was de gulle gevers natuurlijk buitengewoon dankbaar, al helemaal omdat hij korte tijd later ook nog eens een baan aangeboden kreeg.

Sindsdien werkt James als kapper. Het gaat echt veel beter met hem én zijn zoon.

Het mooiste van dit verhaal? Nu hij zijn leven op de rails heeft zet James zich niet alleen in voor zichzelf en zijn peuterzoon, maar ook voor mensen die nog wél dakloos of in ieder geval arm zijn. Onlangs zag een oplettende waarnemer namelijk dat hij buiten stond, waar hij daklozen gratis en voor niets fruit, broodjes, koekjes, en water gaf aan een ieder die daar behoefte aan had.

Hij legde uit toen hij gevraagd werd waarom hij dit deed:

"Ik probeer de wereld gewoon een beetje beter te maken en wil deze mensen laten weten dat er mensen zijn die om hen geven."

Schitterend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer