Een tiener werd op koelbloedige wijze doodgeschoten. Nu komt deze NBA ster in actie om zijn familie te helpen

Geen categorienov 16 2015, 13:00
DaMarcus Cousins is duidelijk een NBA-ster met het hart op de juiste plek.
De basketballer - die voor de Kings speelt - zal namelijk de kosten op zich nemen voor de begrafenis van Jaulon Clav, een middelbare school scholier die onlangs op brute wijze vermoord werd.
Toen Jaulon met vier teammaten op weg was om iets te eten voor hun wedstrijd begon - die thuis gespeeld zou worden: hij was een speler van het American football team van zijn school - toen hij opeens in zijn nek werd geschoten. Logischerwijze werd die wedstrijd - een play-off wedstrijd tegen een andere school - meteen geannuleerd.
Hoewel Cousins een grote ster is komt hij regelmatig langs bij wedstrijden van high school teams in zijn stad, Sacramento. Hij heeft dus een echte liefde voor sport; zeker omdat hij weet dat sport veel jongens uit achterstandsbuurten in staat stelt om alsnog iets van hun leven te maken.
In het verleden doneerde Cousins al eens bijna 30.000 dollar aan een project om mooie LED-scoreborden te kopen.
Nu komt hij dus alweer in actie. Niet om een lokaal sportteam te verwennen, maar om de begrafeniskosten van een veel te vroeg gestorven speler -en scholier- op zich te nemen.
Hoewel veel atleten dit soort dingen publiekelijk doen - en er een grote show van maken - was dat absoluut niet Cousins' bedoeling. Hij wilde het zelfs geheim houden. Het nieuws lekte echter uit tijdens een wake voor de gestorven Jaulon.
Het gevolg is, natuurlijk, dat Cousins alom geprijsd wordt voor zijn vrijgevigheid en betrokkenheid bij de gemeenschap die zijn team steunt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten