ISIS vermoordt 12 christenen die weigerden afstand te doen van hun geloof

ISIS vermoordt 12 christenen die weigerden afstand te doen van hun geloof

Ze martelden het jongetje door zijn vingertoppen af te snijden. Zijn vader werd verteld: 'We houden pas op als je je tot de islam bekeert.'

Gospel Herald bericht dat de terroristische organisatie ISIS onlangs 12 christenen heeft vermoord. Dat gebeurde op ongekend brute wijze.

Christian Aid Mission, een humanitaire groep die zich inzet voor christenen die het moeilijk hebben in hun eigen land (vaak is dat dus in het Midden-Oosten), weet wat er gebeurde:

"Staande voor de leider van het team en familieleden in de menige pakten ISIS-leden een jongetje van 12. Ze begonnen zijn vingertopjes af te snijden. Ze vertelden de vader dat ze pas zouden ophouden met de marteling als hij zich tot de islam bekeerde."

De vader van het jongetje - een pastoor die negen kerken heeft opgericht - weigerde en werd vervolgens zelf ook zwaar mishandeld en gemarteld. Datzelfde gold voor twee andere medewerkers van de kerk.

Vervolgens werden alle vier christenen gekruisigd.

De christenen werden zo bruut vermoord omdat ze zich eerder van de islam tot het christendom hadden bekeerd. Acht andere christenen waren in het verleden ook islamitisch en werden voor dezelfde keuze gesteld: terugkeren tot de islam of op brute wijze omkomen. Stuk voor stuk hielden ze hun rug kaarsrecht; geen van hen gaf toe.

Twee van de acht waren vrouw - één was 29 jaar oud, de andere 33. Zij werden voor de ogen van de aanwezige menigte verkracht. Daarna werden alle acht christenen onthoofd.

Ze stierven op buitengewoon moedige wijze: biddend en Jezus aanroepend. Eén van de vrouwen glimlachte vlak voor haar onthoofding en zei: 'Jezus!' Op dat moment werd ze vermoord door de radicaal-islamitische terroristen van ISIS.

En het Westen? Dat staat erbij en kijkt ernaar.

Lees meer over:
Terrorisme ISIS christenen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer