ISIS wil terroristen als vluchtelingen naar Westen sturen

ISIS wil terroristen als vluchtelingen naar Westen sturen

Het scenario waar we allemaal al voor vreesden.

ISIS wil maar wat graag terroristische aanvallen uitvoeren in het westen. Het enige probleem voor ze? Het is niet al te gemakkelijk voor ze om naar Europa af te reizen; daar zijn we immers niet zo gediend van dit soort extremisten.

Helaas heeft de terroristische organisatie daar een oplossing op gevonden: ze willen terroristen inzetten die zich voor moeten doen als vluchtelingen. En tsja, probeer maar eens onderscheid te maken tussen echte vluchtelingen en onbekende ISIS-massamoordenaars.

Amerikaanse geheim agenten zouden gesprekken hebben afgeluisterd waar ISIS-leiders plannen ontvouwen om groepjes van vier terroristen als vluchtelingen naar Europa te sturen. Het plan zou mede zijn ontstaan omdat vliegvelden en vliegtuigen steeds beter worden beveiligd.

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft toegegeven dat ISIS inderdaad dit soort plannen koestert, maar zegt zich voorlopig nog niet al te veel zorgen te maken. Er zijn namelijk "geen aanwijzingen dat er concreet aanslagen in Duitsland worden voorbereid."

Dat kan natuurlijk kloppen als de terroristen de grenzen van Europa nog moeten passeren... of als ze al in Europa zijn, maar daar eerst als sleeper cells zullen opereren, die pas in actie komen als ze daartoe opdracht krijgen.

We moeten dit scenario buitengewoon serieus nemen. Sommige ISIS-strijders staan op internationale zwarte lijsten, maar dat geldt lang niet voor allemaal. Het is dus alles behalve onmogelijk voor ze om dit soort plannen daadwerkelijk uit te voeren.

De nieuwe partij VNL (Voor Nederland) begrijpt dat ook en heeft meteen mondelinge vragen gesteld aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

De Duitse veiligheidsdiensten hebben het  scenario reeds bevestigd. Hoe staat het met de Nederlandse inlichtingendiensten? En op welke wijze wordt deze dreiging tegengegaan?

"Het opengrenzenbeleid was al een enorm probleem, nu wordt het zelfs levensgevaarlijk, aldus VNL-fractievoorzitter Bontes.

Deze vragen moeten onmiddellijk worden beantwoord. Welke maatregelen neemt de overheid om te voorkomen dat ISIS deze plannen in de praktijk kan brengen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties