Islamistisch Turkije uit conferentie vanwege ... Israël

Islamistisch Turkije uit conferentie vanwege ... Israël

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken wil niet gezien worden met joden. Pardon: Israëlis.

Als u dacht dat de regering-Erdogan nog iets van rationeel was heb ik dit voor u:

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu heeft zich vrijdagmiddag op het laatste moment teruggetrokken uit een veiligheidsconferentie in München. Dit omdat hij niet samen met een Israëlische delegatie de zitting wil bijwonen.

Volgens Cavusoglu moet deze beslissing geen enkele impact hebben op de relatie met Duitsland. Welnee, onze Oosterburen moet dit soort wangedrag maar gewoon accepteren. Turkije is tegenwoordig islamistisch: niets aan het handje, intolerantie ten opzichte van joden (sorry, Israelis!) hoort erbij. Toch?

De minister legt uit:

"Ik zou de conferentie bijwonen, maar besloten om het af te zeggen omdat ze Israël ook betrokken bij de sessie over het Midden-Oosten."

Ja, dat leest u goed: Cavusoglu trok zich terug omdat hij het niet vindt kunnen dat Israël - een land in het Midden-Oosten - een veiligheidssessie bijwoont over... het Midden-Oosten; haar eigen achtertuin dus.

Gekker dan dit wordt het niet... en islamistischer dan dit ook niet. Turkije is echt volledig op het pad gezet van een islamistisch regime. Israël wordt zwartgemaakt, critici worden vastgezet (of hun paspoort wordt ze afgepakt, zie de zaak tegen Fethullah Gülen die tot een jaar of twee geleden nog de beste maatjes was met president Erdogan), journalisten worden vervolgd, en Twitter wordt massaal gecensureerd.

Leuk hoor, die zogenaamde 'islamitische democratie' die zogenaamd op de leest geschoeid zou zijn van de christendemocratie. Ja, Turkije is echt een lichtend voorbeeld voor de rest van de zogenaamde islamitische wereld.

Nou ja, dat laatste klopt wel, maar dan vooral van hoe het niet moet. Tot 2002/2003 was het tegenovergestelde het geval; toen bewees Turkije dat een land in meerderheid islamitisch kon zijn én democratisch en seculier. Helaas blijft daar op deze manier steeds minder van over.

Lees meer over:
Buitenland Turkije Israël

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties