Islamitisch Libanon wil schaars geklede vrouwelijke agenten inzetten om toeristen te lokken

Geen categoriejun 24 2018, 10:00
Libanon heeft nogal een slecht imago. Ultraconservatief, islamitisch, terrorisme, noemt u het maar. Daar is het land zich ook erg van bewust en dat hebben ze ook gemerkt aan de toeristencijfers. Die zijn nogal slecht. Als reactie op deze slechte ontwikkeling wil het land schaars geklede vrouwelijke agenten inzetten om toeristen te lokken. Religieuze principes zijn fijn, maar als het op de economie aankomt, dan worden die even weggegooid.

Op sociale media kanalen uiten sommige inwoners van de stad hun ongenoegen over de actie. Ze noemen het seksistische en ordinair. 'En waar blijven de vernieuwde uniformen van mannelijke agenten?', vraagt een Libanese vrouw zich af.

Samata Saad, een van de nieuwe politievrouwen reageert wel enthousiast op de campagne: ,,Mijn collega’s en ik staan volledig achter de actie. We trekken ontzettend veel bekijks en dat is precies de bedoeling. Eigenlijk heb ik stiekem de hoop dat we er elke zomer zo bij mogen lopen.”

In de Arabische wereld vormt Libanon en met name hoofdstad Beiroet een hedonistisch oord en een oase van vrijheid voor homo’s en transgenders. Sinds vorig jaar kent het land zelfs een eigen Gay Pride.

Had u dit verwacht? Ik in elk geval niet en daarvoor is deze campagne dus bedoeld. Om te laten zien dat er in het Midden-Oosten ook nog landen zijn met een vrijer 'seksueel moraal'. Of je daar nu zo blij mee moet zijn is nog maar de vraag, kijk maar naar Amsterdam, maar voorlopig zal het de slechte economische ontwikkelingen vast een positieve draai kunnen geven. Go Libanon!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten