Islamitische 'tolerantiecoalitie' ontspoort direct: symposium over islamofobie leidt tot beweging tegen seculiere staat

Islamitische 'tolerantiecoalitie' ontspoort direct: symposium over islamofobie leidt tot beweging tegen seculiere staat

Links en islamitisch Nederland raakt verder ontspoord. Tijdens een symposium over islamofobie worden er nogal vreemde uitlatingen gedaan. Zo wordt er gesproken over een religieuze 'tolerantiecoalitie' die 'de seculiere godsdienst van de overheid' dient te bestrijden. Volgt u het nog?

Tom Zwart
Op een symposium, georganiseerd door het Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie in samenwerking met een tak van de afdeling Antropologie van de Universiteit van Amsterdam, stond daar een hoogleraar te spreken. Tom Zwart (haha), hoogleraar cross-cultureel recht (ja echt) vond het hoog tijd worden voor een 'tolerantiecoalitie'.

Secularisme=religie
Zwart vindt namelijk dat er een samenwerkingsverband moet ontstaan met verschillende religies om het bijzonder onderwijs in stand te houden. Want (en hier gaan we van het padje) de overheid is volgens hem geobsedeerd met de scheiding tussen kerk en staat: secularisme. Hij zegt:

“De overheid propageert zijn eigen godsdienst ten koste van andere godsdiensten.”

Oproep tegen secularisme
En toen hij zijn ideeën verder uitvouwde, door te trachten met een vereniging van moslimjongeren de belangenclubs van andere religieuze scholen bijeen te brengen, sloot hij hiermee af:

“Laten we gezamenlijk optrekken en zorgen dat secularisme niet te veel ruimte krijgt.”

Secularisten ontmaskeren
Zwart komt op de proppen met wat verdacht veel lijkt op oorlogsretoriek. Zo beschuldigt hij CDA en VVD ervan dat zij zich steeds meer overgeven aan anti-moslimsentimenten.

"Rationele argumenten helpen niet. We moeten de mensen ontmaskeren die secularisatie uitdragen."

Annelies Moors
Hoogleraar antropologie Annelies Moors deed ook een duit in het zakje en sprak van 'normalisering van islamofoob gedrag' vanwege het boerkaverbod en zegt:

"Er zijn nu meer mensen die snappen dat dit een wet is die werkelijk niet oké is. Het is evident dat het symboolwetgeving betreft."

Die is dus ook volledig ontspoord. Het hele artikel staat vol met dit soort citaten en semi-verkapte beschuldigingen van intolerantie en discriminatie waar tegen opgetreden dient te worden. Halverwege het artikel bekruipt je haast een gevoel van opruiing zoals Goebbels dat destijds zo goed kon. Slachtoffers die voor zichzelf op dienen te komen en de maatschappij als vijand zien. Volgens mij is dat een recipe for disaster.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties