Islamitische winkeleigenaar wenst christenen een vrolijk Pasen. Even later wordt hij vermoord

Geen categoriemrt 26 2016, 8:00
Een winkeleigenaar is het plaatsen van een tekst op Facebook fataal geworden: hij wenste anderen een vrolijk paasfeest, en moest dat met de dood bekopen.
Een religieuze moord is natuurlijk altijd verachtelijk, maar wanneer de oorzaak een post op Facebook is, is dat natuurlijk dubbel het geval. De 40-jarige Asad Shah werd gisteravond vermoord aangetroffen bij zijn winkel in het Britse Glasgow, nadat hij op social media zijn "christelijke natie" een vrolijk Pasen had toegewenst:
shafb
Voor Shah liep dat niet goed af: rond negen uur werd hij zwaargewond aantroffen, en even later in een nabij ziekenhuis doodverklaard.
De politie heeft de vermoedelijke dader al te pakken: een 32-jarige man die - evenals Asad - een moslim is. Het motief voor zijn daad is even ijzingwekkend als bruut: alhoewel Asad bekent staat als zeer vrome gelovige - en zijn klanten omschrijven hoe hij altijd bidt in zijn winkel - had als moslim volgens een bijzonder stricte interpretatieve van de islam andersgelovigen geen vrolijk Pasen mogen wensen. Nu hij dat wel deed, tekende hij - aldus de bijzonder strenge islamitische regels - zijn eigen doodvonnis.
De hele buurt heeft bloemen neergelegd voor Assad Shah, die een geliefd figuur was. Maar deze brute moord in naam van de radicale islam blijft onuitwisbaar. De ene moslim heeft de andere vermoord vanwege een tekst op Facebook waarin Assad zijn christelijke klanten een vrolijk Pasen toewenst.
Triester kan haast niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten