Israël maakt gehakt van de gehele Iraanse militaire infrastructuur in Syrië

Geen categoriemei 10 2018, 14:00
Israël heeft haar militair ingrijpen in Syrië versterkt, nadat Donald Trump had aangekondigd om uit de Iran-deal te stappen. Raketten vliegen over en weer tussen beider landen, maar in Syrië is het Iran die terug vecht. Israël claimt dat Iran vanuit Syrië, Israël wil binnenvallen en heeft toen Iraanse doelwitten bestookt met raketten.

Het ging om de heftigste aanvallen van Israël op Syrië sinds het begin van de burgeroorlog daar in 2011. In die strijd steunt Iran het regime van president Bashar al-Assad.

Van diverse kanten worden de partijen gemaand rustig aan te doen. Bijvoorbeeld Rusland en Frankrijk riepen op tot kalmte.

De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman zei te hopen dat de gevechten nu zijn afgelopen. ,,Ik hoop dat we dit hoofdstuk kunnen afsluiten en dat iedereen de boodschap heeft begrepen.''

De vraag is hoe veel heftiger de aanvallen nog zullen worden en of een totale escalatie een kwestie van tijd is of niet. Welke landen zullen achter wie staan? Dit is een conflict dat potentieel gezien veel meer landen mee kan trekken in de totale chaos en totale oorlog. Zeker voor de Europese Unie wordt het dan de grote vraag achter welk land ze gaan staan. Gaan ze mee met Iran, of met Israël? Laten we hopen dat het niet tot dat punt zal komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten