Drie Amerikaanse gevangenen vrijgelaten door Noord-Korea: zoveelste overwinning voor Trump

Geen categoriemei 10 2018, 13:02
Eigenlijk mag ik Donald Trump niet zo, want hij heeft geen vast ideologisch fundament, geen coherente levensvisie of maatschappijbeeld. Hij lijkt gewoon maar te doen wat hem op dat moment goed lijkt, pragmatisch en niet ideologisch. Is het niet consistent? Boeit niet, want het gaat om wat werkt. Die strategie lijkt Trump heel veel overwinningen te geven.
Drie Amerikaanse gevangenen zijn door Noord-Korea vrij gelaten. Dit lijkt nog een teken te zijn dat Trump veel bereikt heeft in het Korea-conflict. Nadat het leek dat de twee landen en de omgeving een harde confrontatie tegemoet gingen, draaide het ineens 180 graden. De landen kwamen dichterbij en Trump leek de overwinning snel te kapen. Het is nog vrij vroeg om conclusies er aan te verbinden, maar het is zeker niet zónder hem gegaan.
Nu de gevangen vrij zijn gelaten heeft Trump er geen gras over laten groeien. Ze werden groots onthaald en Trump trok het weer naar zich toe om de overwinning uit te roepen:

Trump zei verder dat hij denkt dat Kim zijn land in ,,de echte wereld'' wil brengen en dat zelfs een bezoekje van hem aan Noord-Korea ,,zou kunnen gebeuren''. Ook vice-premier Mike Pence en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo – die de mannen na overleg met Kim naar huis mocht brengen – waren aanwezig. Pyongyang liet de drie gisteren vrij. Het gaat om zakenman en zendeling Kim Dong-chul en daarnaast Kim Sang-dok en Kim Hak-song, die beiden aan de universiteit in Pyongyang werkten.

Nogal wat grote woorden, maar Trump kennende gaat het hem waarschijnlijk ook nog eens lukken. We kunnen veel over Trump zeggen, maar hij haalt punt na punt binnen en houdt zich aan zijn beloftes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten