Pegida wil barbecuen bij moskeeën: kinderachtige protestacties halen niets uit

Geen categoriemei 10 2018, 12:00
Na varkensmutsjes, demonstraties, varkensbloed op gebieden waar moskeeën komen, heeft Pegida weer een nieuw plannetje: barbecuen bij moskeeën. Pegida, een anti-islamitische beweging, weet keer op keer dit soort belachelijke en kinderachtige acties op te zetten. Hiermee bezoedelen ze een serieus debat en heeft het meer weg van pesten, dan inhoudelijk een probleem aankaarten. Dit zal onder andere gebeuren in Arnhem, met islamitische burgemeester Marcouch, Rotterdam, Den Haag en Gouda.

‘Wanneer Anti-Zwarte Pieten prominent mogen demonstreren tijdens de intocht, in Dokkum, moet een prominente plek voor de moskee tijdens de ramadan ook mogelijk zijn!,’ zegt Pegida op Facebook.

De keuze voor de 51-jarige PvdA’er Marcouch als burgemeester zorgde eerder voor ophef. De PVV, actiegroep Pegida en de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie NVU demonstreerden eerder in Arnhem tegen zijn voordracht, die volgens hen zou leiden tot ‘islamisering van de hoofdstad van de grootste provincie van het land’.

Hier wil je toch niet mee geassocieerd worden? Dit is toch gewoon van de zotte? Neen, dit heeft niets meer te maken met legitiem en inhoudelijk demonstreren, maar dit is gewoonweg pesten geworden. Elkaar de tent uit lokken totdat er een regelrechte agressieve confrontatie is. Passieve-agressiviteit waar niemand iets aan heeft en al helemaal niet de mensen die werkelijk waar bang zijn voor de veranderingen in het land.
Zeker, ik ben ook tegen massa-immigratie en tegen de islamisering van onze cultuur, maar dat ga je op deze manier niet oplossen. Het is niet aankaarten van een probleem, maar de sociale fricties aanwakkeren totdat er niets meer over is dan geweld om op over te gaan. Dit is hetzelfde als in een typische volksbuurt op straat gaan bidden als moslim en islamitische teksten keihard schreeuwen. Je doet er niets mee dan mensen frustreren en uit de tent lokken. Walgelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten