Israël opnieuw hevig aangevallen door Hamas - huis van Hamas-leider door leger gebombardeerd

Israël opnieuw hevig aangevallen door Hamas - huis van Hamas-leider door leger gebombardeerd

De Iron Dome in actie. Bron: Shutterstock: Door Opachevsky Irina

Afgelopen nacht werd Israël opnieuw bestookt met raketten door de terroristische Palestijnse beweging Hamas. Als tegenreactie heeft het Israëlische leger het huis van Hamas-leider Yahya al-Sinwar succesvol weten te bombarderen. Tijdens de raketaanvallen van Hamas op Tel Aviv zijn tien mensen gewond geraakt.

Opnieuw werd de Israëlische stad Tel Aviv door Hamas flink aangevallen. Tijdens de aanvallen zijn ongeveer 10 mensen gewond geraakt toen ze naar de schuilplaatsen probeerden te komen.

Israëls Iron Dome wist opnieuw de meeste raketten op tijd te onderscheppen:

?ref_src=twsrc%5Etfw

?ref_src=twsrc%5Etfw

Als tegenantwoord op het raketgeweld van Hamas wisten het Israëlisch leger door middel van een luchtaanval het huis van de huidig Hamas-leider, Yahya al-Sinwar, te raken. Sinwar is de hoogste leider van Hamas in de Gazastrook.

Naar alle verwachting verblijft Sinwar, net als andere prominente militante leiders van de terroristenbeweging, op een ander adres volgens de NOS, maar het statement van Israël is vrij duidelijk: iedere gerichte aanval van Hamas op de burgerbevolking van het land kan een zware tegenaanval verwachten.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties