Liefde op het duizendste gezicht? Een nieuw plan om joden en Arabieren tot elkaar te brengen

Geen categorieokt 27 2015, 11:00
Te midden van een golf van terroristische aanslagen doet het Israëlische kabinet er alles aan om joden en Arabieren juist op vreedzame wijze bij elkaar te brengen. In de optiek van het kabinet kan dat alleen doordat de twee bevolkingsgroepen elkaar eindelijk écht begrijpen.
Daarom is het kabinet akkoord gegaan met een voorstel van een Likud-volksvertegenwoordiger (Likud is de rechtse partij van premier Benjamin Netanyahu) waarin het verplicht wordt gesteld voor joodse schoolkinderen om al vanaf groep één Arabisch te leren.

The measure was introduced by MK Oren Hazan (Likud), who said that in supporting the legislation in the middle of a wave of terrorism, the government was signaling that it seeks coexistence and calm.

Education Minister Naftali Bennett was also among the bill’s supporters.

Hazan ziet Arabische studies als een ideale manier om Palestijnen en joden bij elkaar te brengen. Als je elkaar beter begrijpt, gelooft hij, zul je elkaar beter behandelen. Arabische kinderen leren dan ook al vanaf jonge leeftijd Hebreeuws - wat komt doordat het Hebreeuws de officiële taal is van Israël.
Hazan:

"In these days, when terror is on the rise and coexistence is undermined, it’s important to lower the flames among the nation’s citizens, and there is no better way to do that than by understanding each other’s language, to understand the culture and mentality of 1.5 million Arab citizens of Israel and hundreds of millions of Arabic- speakers in the Middle East."

Hij gaat verder:

"Ik ben ervan overtuigd dat de relatie tussen de twee bevolkingsgroepen beter wordt als joden het Arabisch net zo goed spreken als Palestijnen het Hebreeuws."

Dit nieuwe plan van de Israëlische overheid is in korte tijd viraal gegaan op het Internet.
Screen Shot 2015-10-27 at 09.34.22
De reden dat het viraal is gegaan is, natuurlijk, dat de hele wereld het tijd vindt voor een oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict. Door deze nieuwe wet bewijst het Israëlische kabinet daar net zo over denkt, en er alles aan wil doen om de twee groepen alsnog bij elkaar te krijgen. Dit terwijl de spanningen op dit moment hoger zijn opgelopen dan ooit tevoren. Als Israël absoluut geen vreedzame oplossing wilde vinden voor het probleem zou de joodse natiestaat de huidige problematiek gebruiken om de Palestijnen in het defensief te dwingen. In plaats daarvan probeert de regering de twee volkeren bij elkaar te brengen.
Er kan geen wederzijds respect - laat staan liefde - zijn als twee kanten elkaar niet begrijpen. De Israëlische regering probeert daar nu dus iets aan te doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten