Israëlische ambassade woedend: Rotterdam laat Hamas-conferentie doorgaan, maar tegenmars mag NIET

Israëlische ambassade woedend: Rotterdam laat Hamas-conferentie doorgaan, maar tegenmars mag NIET

Moslimextremisten krijgen alle ruimte om hun haat te spuien, maar een stille optocht ter verdediging van Israël mag niet. Het kan echt alleen in Nederland. Geen wonder dat de Israëlische ambassade bijzonder bezorgd is.

Het is al te gek voor woorden dat Rotterdam de Hamas-conferentie door laat gaan, maar wat dit verhaal zo mogelijk nog erger maakt is het feit dat medestanders van Israël geen toestemming krijgen om een stille optocht te houden om hun afkeur kenbaar te maken:

De Stichting Christenen voor Israël krijgt geen toestemming van de gemeente Rotterdam om zaterdag een 'stille tocht' te houden, uit protest tegen een Palestijnse manifestatie in de stad.

Het flauwekul-excuus dat Aboutaleb gebruikt om geen toestemming te geven is dat er zogenaamd niet genoeg agenten beschikbaar zouden zijn om de tocht in goede banen te leiden. Zoals de directeur van Christenen voor Israël (Roger van Oort) uitlegt is dat echter de grootst mogelijke onzin:

"Er zouden niet meer dan 150 mensen meelopen."

Hoeveel agenten heb je daar voor nodig? Vijf?

Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, is dan ook terecht boos. Hij noemt het "de wereld op zijn kop" en voegt daar aan toe:

"Het is te gek voor woorden dat mensen onvrijheid komen prediken, terwijl een vreedzame groepering als Christenen voor Israël geen toestemming krijgt voor een stil protest."

Zoals een CU'er ongetwijfeld zou zeggen: amen.

En nee, hij is niet de enige die dit volstrekt belachelijk vindt. De Israëlische ambassade in ons land denkt er -- terecht -- net zo over:

Dit is echt totaal gestoord. De conferentie is feitelijk een vergadering van, voor en door Hamas-sympathisanten. Dat is een organisatie die antisemitisch tot op het bot is en die Israël letterlijk van de kaart wil vegen. Hoe zouden wij reageren als een vergelijkbare conferentie werd gehouden in Israël, maar dan gericht op Nederland? En dat tegenstanders hun afkeuring niet duidelijk mogen maken door middel van een stille optocht?

De vrijheid van meningsuiting is bijzonder belangrijk, maar zoals de regering heel goed weet worden daar wel degelijk grenzen aan gesteld. Er is werkelijk geen enkele reden om een conferentie door te laten gaan die qua karakter antisemitisch is en (mogelijk) banden heeft met terroristen. Dat is nou juist zo'n 'grens' die we al tijden geleden gesteld hebben aan de vrijheid van meningsuiting, minister Stef Blok weet dat óók.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties