Noord-Korea houdt gigantische militaire parade, toont nieuwe raketten en dreigt de VS opnieuw met oorlog

Geen categorieapr 15 2017, 9:00
Kim Jong-Un lijkt niet van plan om te deëscaleren, en kwam vandaag nog maar eens met allerlei militair vlaggenvertoon op de proppen. Inclusief nieuw oorlogstuig, dat vanaf onderzeeërs op de Verenigde Staten afgeschoten kan worden.
Met flink veel rode vlaggen, marcherende soldaten en uiteraard dodelijke raketten die door de straten van Pyongyang werden gesleurd maakte het communistische regime van Noord-Korea nog maar eens duidelijk dat er maar één iemand de baas is in Noord-Korea, en dat is Kim-Jong Un. Terwijl de spanningen oplopen, gooiden de Noord-Koreanen nog maar eens wat olie op het vuur door provocerend met allerlei vormen van oorlogstuig rond te rijden in hun hoofdstad:

"Tijdens de militaire optocht was voor het eerst een ballistische raket te zien die vanaf een onderzeeër kan worden afgeschoten. Het gaat om een middellange afstandsraket, de Pukguksong-2, die een bereik van zo’n 3.000 kilometer heeft."

Maar behalve een hoop soldaten en raketten was er ook opnieuw oorlogszuchtige retoriek vanuit dit knettergekke dictatoriale land. Met uitgestreken gezichten wisten de metgezellen van Kim Jong Un gewoon te zeggen dat ze klaar zijn voor "de totale oorlog" met Amerika. Schizofreen als ze verder zijn wordt tegelijkertijd het "oorlogszuchtige Amerika" veroordeeld. LOL:

"De Verenigde Staten moeten ophouden met hun “militaire hysterie”. Dat heeft Noord-Korea gezegd, vlak voordat er een militaire parade werd gehouden ter ere van de 105de geboortedag van Kim Il-sung, de grootvader van de huidige leider Kim Jong-un en de eerste leider van Noord-Korea, zo meldt persbureau Reuters.

Noord-Korea dreigde ook met vergeldingen voor “alle provocatieve stappen van de VS op politiek, economisch en militair terrein”. Het land is klaar om te reageren met “een totale oorlog” en “met nucleaire aanvallen op onze eigen manier tegen elke nucleaire aanval”."

Men verwachtte dat vandaag ook een kernproef zou worden gehouden als onderdeel van de nationale feestdag, maar daarvan hebben de Noord-Koreanen vooralsnog afgezien. Het lijkt er dus op dat alle ferme taal vanuit Donald Trumps Witte Huis wél effect aan het sorteren is. De Noord-Koreanen lijken dus wel degelijk te beseffen dat hun dagen geteld zijn als ze in oorlog geraken met de Verenigde Staten.
Maar tot die tijd houden ze de schijn op dat ze onoverwinnelijk zijn. Zoals hier, in deze beelden van hun parade van vandaag:
Mijn god, wat hoop ik dat er binnenkort een einde komt aan deze genante Noord-Koreaanse poppenkast...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten