Italië houdt 'hulporganisatie' tegen om migranten te helpen: legt schip aan de ketting

Geen categorieaug 03 2017, 13:00
Het gaat om de organisatie Jugend Rettet. De jeugd redt. Het probeert migranten te helpen in de zee bij Libië door ze naar Italië te brengen om ervoor te zorgen dat er geen migranten meer omkomen Echter, Italië heeft het schip waarmee ze varen, Iuventa, verboden om Lampedusa te verlaten.
Jugend Rettet is woedend en zegt niets te maken te hebben met illegale praktijken. Hierbij doelt de organisatie op het feit dat Italië al een langere tijd een onderzoek doet naar NGO's die contacten hebben met mensensmokkelaars en helpen om migranten over te brengen. Dit heeft veel kwaad bloed gezet bij NGO's en zo ook bij Jugend Rettet. Deze organisatie heeft bijvoorbeeld niet het document ondertekent waarbij Italië de bevoegdheid krijgt om NGO's te controleren.
In het NRC kwam er al enige tijd geleden een aantal verontrustende feiten en pikante dingetjes:

Er is de afgelopen maanden iets wezenlijks veranderd in de stroom migranten die via Libië naar Europa proberen te komen. Steeds vaker worden bootmigranten niet ver van de Libische kust opgepikt door schepen van hulporganisaties als Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée – en naar Italiaanse havens gebracht.

Deze actie helpt om de morele superioriteitsclaim van deze NGO's te doorbreken en te doen waar het om draait, migratie aanpakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten