Ja hoor: gulle Trump doneert een miljoen aan slachtoffers Harvey, en bij de NOS blijft het akelig stil

Geen categoriesep 01 2017, 10:00
Wie had dat nou gedacht?
Een uiterst vrijgevige zet van president Trump: hij heeft na de verwoeste orkaan Harvey, die Texas en nu ook Louisiana hard geraakt heeft, besloten om maar liefst een miljoen dollar uit eigen zak te doneren aan de slachtoffers. Dat is evenveel als Barack Obama in zijn gehele termijn doneerde aan goede doelen. Daarnaast heeft the Donald al meerdere malen toegezegd dat er federaal geld beschikbaar zal zijn voor de getroffen gebieden, en dat hij zijn best zal doen om dat bedrag zo hoog mogelijk te laten uitvallen.
Dat geld is ook hard nodig: de allesverwoestende storm Harvey heeft al voor miljarden aan schade aangericht, en dan hebben we het nog niet eens over de talloze slachtoffers die daarbij zijn gevallen. De situatie is schrijnend: hele gebieden staan onder water en zullen hierna helemaal opnieuw opgebouwd moeten worden. Dat gaat begrijpelijkerwijs erg veel geld kosten, en dan hebben we het nog niet eens over de financiering van maatregelen om dit soort toestanden in de toekomst te voorkomen: in tegenstelling tot Nederland is de - natuurlijk ook veel langere - kust van de Verenigde Staten maar op enkele plekken opgewassen tegen dit soort natuurgeweld.
De donatie van Trump komt dan ook als geroepen, al is er natuurlijk véél meer nodig. Toch is het een prachtig begin, want zoals dat in Amerika gaat hoort de president het goede voorbeeld te geven, waarna hopelijk veel rijke Amerikanen zullen volgen. Behalve van financiële waarde is dit dan ook van grote symbolische waarde die zeker niet onderschat mag worden. Je zou dan ook denken dat media hun maatschappelijke taak oppakken en dit nieuws zoveel mogelijk verspreiden.
Nou ja, niet de NOS natuurlijk. Die fijne staatsomroep heeft immers een bloedhekel aan de Amerikaanse president. Ze haatten hem al voordat hij verkozen was, en haten hem nu nog meer juist omdat hij het tot het Witte Huis geschopt heeft. Hoewel hij het gewoon hartstikke prima doet heeft de NOS dan ook geen positief woordje voor hem over. Waar sommige serieuze media - zoals onze Vlaams 'naamsgenoot' De Standaard, nog mans genoeg waren om met koppen als "Trump doneert 1 miljoen van eigen geld aan Harvey-fonds" aan te komen, maakte de NOS er helemaal geen artikel vuil aan. En nee, dat is niet omdat ze het daar bij de redactie niet hebben meegekregen ofzo: het is heel bewust in de laatste alinea van het stuk "Honderdduizend huizen in Texas beschadigd door Harvey" gezet, om maar te kunnen zeggen dat ze het wel gemeld hebben:

Witte Huis-woordvoerster Sara Sanders liet weten dat president Trump een miljoen dollar uit zijn privévermogen heeft toegezegd.

Dat is alles. En dat terwijl ze natuurlijk wel vol lof waren toen Obama een donatie deed: "Obama doneert Nobelprijsgeld aan goede doel" kopte de omroep toen. Ja, wat zijn ze daar toch altijd heerlijk objectief!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten