Ja hoor: hypocrieten die schreeuwden dat Trump Charlottesville 'moest benoemen' zwijgen nu allemaal

Ja hoor: hypocrieten die schreeuwden dat Trump Charlottesville 'moest benoemen' zwijgen nu allemaal

Verrassing verrassing: zo hard als links afgelopen weekend schreeuwde dat president Trump niet specifiek genoeg was over de daders van Charlottesville, zo stilletjes zijn ze nu over Barcelona. Ra ra, hoe zou dat nou toch komen?

De wereld was dit weekend te klein toen Donald Trump een reactie gaf op de gebeurtenissen in Charlottesville. Trump zei toen dat hij "het geweld van alle kanten" "in de sterkste mogelijke manier" veroordeelde. Daarbij heeft hij natuurlijk helemaal gelijk - zowel extreem-linkse als -rechtse relschoppers grepen daar veelvuldig naar geweld, maar de linkse media werden helemaal gek. 'Wat een schande dat hij niet zegt dat het extreem-rechts, nazi's waren die dit op hun geweten hadden!' schreeuwde links in koor. Nog voordat er überhaupt feiten bekend waren over het hoe en wat.

En weet je: dat had ik nog niet eens zo erg gevonden, als ze tenminste nog een beetje consequent waren geweest.

Eén van de meest populaire hobby's in linkse kringen is namelijk het nadoen van struisvogels, ook wel 'kop in het zand steken' genoemd. Het doel van dat spel is om zo lang en stug mogelijk te doen alsof je de de werkelijkheid niet snapt of ziet, en toegegeven: die linkse rakkers hebben er talent voor. Hadden ze hier namelijk niet aan meegedaan, dan hadden ze gisteravond na de gruwelijke islamistische aanslagen in Barcelona en Cambrils al Twitter en andere media volgeschreeuwd met oproepen als "wereldleiders, benoem deze islamistische aanslag!" Ah maar nee, natuurlijk niet: in plaats daarvan zwijgen ze, hoewel ISIS de aanslag allang heeft opgeëist, de gebruikte tactieken al ontelbaar vaak gebruikt zijn door jihadisten en alle opgepakte verdachten Noord-Afrikaanse roots hebben. Toch is het motief 'nog altijd een raadsel'.

Een greep uit de prachtige, en vooral oliedomme reacties op Barcelona. Onze eigen politici durven niet eens het woord "aanslag" in de mond te nemen, laat staan dat ze de daders noemen:

Sterker nog, Jesse Klaver blijkt ook nog eens niet de moeite te hebben genomen die uiterst karige tweet zelf te typen:

Vanzelfsprekend staat ook Donald Trumps favoriete nieuwszender niet te springen met het benoemen van de daders:

Om nog maar te zwijgen - pun intended - over onze eigen media. En daarmee zal er dus nooit wat veranderen: zolang de wereld niet duidelijk maakt het helemaal gehad te hebben met de gewelddadige elementen van de islamistische ideologie en moslims niet besluiten tot het stevig hervormen daarvan, zullen we keer op keer kunnen bidden, kaarsjes aansteken en knuffelbeertjes en bloemen leggen bij het zoveelste monument. Wegkijken gaat niets veranderen, eindelijk eens actie ondernemen wel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer