shutterstock 1171028638

Ja hoor! Koeman wil maar wat graag naar Barcelona, laat Oranje achter

Geen categorieaug 18 2020, 9:00
Eerder dit jaar liet Ronald Koeman FC Barcelona nog weten dat hij de overstap niet wilde maken omdat hij eerst het EK wilde afronden met Oranje. Maar dat EK is met een jaar uitgesteld... en dus heeft hij nu wél zin in een Catalaans avontuur. Zonde!
De Telegraaf bericht dat Koeman al een gesprek gehad heeft met Barca en de club heeft laten weten dat hij inderdaad beschikbaar is als ze de afkoopsom aan de KNVB willen betalen. Barca heeft daar geen enkel probleem mee. Het bestuur van de club is er namelijk van overtuigd dat alleen Koeman het team kan heropbouwen.
Maar wacht eens! Hoe zit dat dan met Oranje? Ja, het EK wordt een jaar uitgesteld, maar Koeman heeft een heel degelijk team neergezet; een team dat op hem vertrouwt. Als hij ineens, plots, verdwijnt kan dat voor onrust zorgen. De kans dat zijn opvolger als bondscoach net zo'n goede job doet is miniem.
Gek genoeg schrijft geen enkele krant dat op. "We" moeten het Koeman maar "gunnen" dat hij deze gedroomde overstap maakt. Dat Nederlands elftal. Ach. Ja. Wat kan het boeien? Nationale trots enzo doen wij Nederlanders toch al niet meer aan.
Het Nederlandse elftal trainen en coachen doe je even. Als een soort van hobby... en vooral als een manier om je in de kijker te spelen bij topclubs. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten