Ja hoor! Koeman wil maar wat graag naar Barcelona, laat Oranje achter

Ja hoor! Koeman wil maar wat graag naar Barcelona, laat Oranje achter

Bondscoach Ronald Koeman, 4 juli 2018 in Italië. Stockfoto via Shutterstock, door kivnl

Eerder dit jaar liet Ronald Koeman FC Barcelona nog weten dat hij de overstap niet wilde maken omdat hij eerst het EK wilde afronden met Oranje. Maar dat EK is met een jaar uitgesteld... en dus heeft hij nu wél zin in een Catalaans avontuur. Zonde!

De Telegraaf bericht dat Koeman al een gesprek gehad heeft met Barca en de club heeft laten weten dat hij inderdaad beschikbaar is als ze de afkoopsom aan de KNVB willen betalen. Barca heeft daar geen enkel probleem mee. Het bestuur van de club is er namelijk van overtuigd dat alleen Koeman het team kan heropbouwen.

Maar wacht eens! Hoe zit dat dan met Oranje? Ja, het EK wordt een jaar uitgesteld, maar Koeman heeft een heel degelijk team neergezet; een team dat op hem vertrouwt. Als hij ineens, plots, verdwijnt kan dat voor onrust zorgen. De kans dat zijn opvolger als bondscoach net zo'n goede job doet is miniem.

Gek genoeg schrijft geen enkele krant dat op. "We" moeten het Koeman maar "gunnen" dat hij deze gedroomde overstap maakt. Dat Nederlands elftal. Ach. Ja. Wat kan het boeien? Nationale trots enzo doen wij Nederlanders toch al niet meer aan.

Het Nederlandse elftal trainen en coachen doe je even. Als een soort van hobby... en vooral als een manier om je in de kijker te spelen bij topclubs. Punt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties