JA21 was het 'inhoudelijk zéér eens' met motie van wantrouwen, maar stemde tegen 'om land niet stuurloos te maken'

JA21 was het 'inhoudelijk zéér eens' met motie van wantrouwen, maar stemde tegen 'om land niet stuurloos te maken'

Nicki Pouw-Verweij van JA21. Bron: Screenshot FVD / YouTube.

JA21 stemde gisteren in het toeslagen-debat mee met de coalitie in de motie van wantrouwen die DENK-voorman Farid Azarkan indiende samen met leden van BBB, FVD, BIJ1 en PVV. Evenals oppositiepartijen Volt, GroenLinks, SGP en de PvdA besloot de partij van Joost Eerdmans om het kabinet-Rutte III voorlopig te laten zitten.

Op social media geeft JA21-fractielid Nicki Pouw-Verweij uitleg over waarom de partij koos voor het voorlopig in het zadel houden van premier Mark Rutte en de overige ministers van CDA-, VVD-, D66- en CU-huize. 'We hebben de de motie van wantrouwen niet gesteund,' laat het nieuwe Kamerlid weten: "ondanks dat ik het er inhoudelijk zéér mee eens was." De reden ligt hem in de bestuurbaarheid van Nederland, vindt Pouw-Verweij: "Nu het land stuurloos maken is - ondanks de grove fouten - niet verantwoord."

De motie van wantrouwen die Wilders op 1 april indiende tegen alleen premier Rutte heeft JA21 wel geaccordeerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties