Jalta aan het miepen over Wierd Duk en afkeer moslims van Nederlandse samenleving

Geen categoriejun 10 2018, 11:00
Ewout Klei van Jalta noemt Wierd Duk, de Telegraaf, Geenstijl, wij van DDS en andere nieuwskanalen praktisch ophitsers, door bij te dragen aan polarisering van de samenleving. Onzin!
Wierd Duk, journalist bij de Telegraaf, reageerde op cijfers en een SCP-rapport waaruit blijkt dat steeds meer moslims zich afkeren van de Nederlandse maatschappij en zich niet geaccepteerd voelen. Hier zijn natuurlijk diverse redenen voor te noemen maar volgens meneer Klei en andere linkse typetjes is dit natuurlijk de schuld van de Nederlander.
Het feit dat er negatieve stereotypering heerst over bepaalde bevolkingsgroepen kan door niemand meer worden ontkend. Wat hier de oorzaak van is wordt echter wel voortdurend betwist! Wierd Duk betoogt dan ook in ieder geval bepaalde elementen aan te pakken in de moslimgemeenschap die integratie tegenwerken. Haat-predikers weigeren en sommige moskeeën sluiten is dan een heel goeie oplossing. Klei schiet dan natuurlijk direct in de kramp want 'kerken, tempels en synagoges dan?!' ja, die dan ook. De morele verontwaardiging die ontstond bij vieze kind betastende pastoors zou gelijk moeten staan aan moslims die homo's in elkaar slaan.
Dat moslims er een beetje zat van worden zich steeds te moeten verdedigen komt door een bepaalde psychologische realiteit. Er wordt nog steeds in groepen gedacht op basis van bepaalde gedragspatronen. Er is nog steeds een probleem rondom de discussie van de islam, wat er nou wordt gepredikt, wie nou de écht moslim is en het feit dat er nog steeds 'verwarde mannen' rondlopen die zich moslim noemen en terreur zaaien.
Er kan dan redelijkerwijs niet worden verwacht dat we élke keer dezelfde types zien met bepaalde overeenkomsten en ze dan maar als individu los van de groep moeten gaan zien als zich er weer eentje misdraagt. Dat de categorieën waarin we mensen (onbewust) indelen niet helemaal scherp (genoeg) zijn, moge duidelijk wezen. Het argument 'met moslims in gesprek gaan' ondersteun ik dan ook. De verwachting dat dit de oplossing is voor betere integratie deel ik echter niet.
Dat Wierd Duk dan ook de rechtstaat zou willen aantasten door de maatregelen die hij voorstelde te willen implementeren, is onzin. Als er bewijs zou zijn dat er binnen bepaalde kerken ook zaken worden gepredikt die aanzetten tot acties waarvan wij in Nederland dit als immoreel zouden beschouwen, zou een verbod op zulke kerken eveneens op brede steun kunnen rekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten