Jammerdebammer voor Trump! Rechter zet dikke streep door de presidentiële moslimban

Geen categoriefeb 04 2017, 10:00
Het speelkwartier voor president Trump lijkt nu al voorbij: een rechter in de stad Seattle verwijst Donald Trumps 'moslimban' van zeven landen naar de puinhopen van de geschiedenis.
Vorige week ontzegde Donald Trump inwoners van maar liefst zeven landen in het Midden-Oosten de toegang tot de Verenigde Staten, maar het lijkt erop dat de mensen vandaag weer gewoon naar binnen komen. Trumps zogeheten 'executive order' werd namelijk ongrondwettelijk verklaard door een federale rechter in Seattle. De zaak werd aangespannen door de staat Washington, en ook gewonnen door die laatste partij.
De reden? De rechter ging niet mee in de bewering van de Trump-regering dat de moslimban geen echte moslimban zou zijn, maar gewoon een blokkade om te zorgen dat terroristen uit de zeven genoemde landen - Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Sudan en Syrië - de VS niet zouden betreden. De rechter oordeelde echter dat dit een façade was - dit was gewoon een ongrondwettelijk onderscheid op basis van religie. En daarmee was Trumps maatregel van de baan:

"Een federale rechter in de staat Washington heeft tijdelijk het inreisverbod opgeschort dat Donald Trump oplegde aan inwoners van zeven islamitische landen. Reizigers met een geldig visum uit deze landen worden weer toegelaten door Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen."

Trump laat het er echter niet bij zitten en gaat in beroep tegen de beslissing. Woordvoerder Spicer zegt dat de maatregel "past binnen de wet" en dus toegestaan zou moeten worden door de rechterlijke macht.
Ik zie de kans dat de oranje man met de kleine handjes alsnog zijn zin krijgt echter klein in. Volgende keer beter dus, Donald! Even wat beter nadenken, dus, voordat je beleid afkondigt...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten